Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lanterna

Marketing

TELEVIZOR

Znaci ti ne volis shopping?
Ne, ponavljam odresito na veliko zaprepascenje mog Covjeka.
Rekla bih da mu je to jasno nakon toliko godina zajednistva. Ipak kuzim ja Njegovo cudjenje. Vidi on da meni ponekad nestanu masovne svote sa racuna, no to se zove jednostavno KUPOVINA. To je ona radna akcija kada ti nesto treba, ti u miru doma smislis sto to je i gdje toga ima i onda se uputis ka cilju. Na odredistu povuces par puta kartcom i zadvoljana se vratim pred vlastito ogledalo. To volim, kako da ne. Volim i ja kada telefonom narucim to isto pa mi On to kupi, a ja se samo sepurim doma.

Ono sto mi je mrsko je traganje po policama jako slicnih stvari sa razlicitim cijenama i sa po nekoliko caka (koje ako promaknu ce biti bolnije nego trn u oku). Vaganje za i protiv aspekata nekog proizvoda mi je ubitacno. Ili ne dao Bog vece nevolje, nego bezciljnog lutanja po ducanima. Sram me priznat u ovo doba, kada se zene po novinama hvale shoppingom kao zabavnim hobbijem i moralnom obavezom, da mene zaista brzo pocnu bolit noge I glava. Pa bi sjela ili se barem naslonila. Nosit vrecice do kuce mi je prava Kalgarija, odjecu vise I ne probavam u ducanima. Rade dodem drugi dan I kupim veci broj nego da cekam u redu pred svacionicom sa okrutnim tl-osvjetljenjem.

No prije neki dan je umro moj Televizor. Taj isti je gotovo ravnopravan dio moje male familije. Pali se za vecerom, kada je pretiho u kuci i cini drustvo Covjeku dok ja tipkaram po internetu ili skupljam prekovremene u kutku radne sobe. Oprostaj je bio bolan; nama zbog dugogodisnje vezanosti, a njemu jer smo za ritualnim bubnjanjem po njemu samom pokusavali vratit u zivot. Vec prije par mjeseci je odapelo nekoliko piklisca. Ubrzo nakon toga poceli su zujati zvucnici. Zadnja dva tjedna njegovog zivota, televizor se spontano gasio i vise nije reagirao na samare koje smo mu sa nadom i ljubavlju udijeljivali. Jucer je zavladao muk. Od te blebetavih voditeljica , golisavih pjevacica i kojekakvih nagradnih igara niti glasa cuti. Crna kutija zasjela je bezivotno na vrhu niskog ormara.

Dakle, plan je bio nabaviti Novi. Covjek je proucio ponudu i napredne tehnike zadnjih desetak godina koliko nas je sluzio Stari Televizor. Ja sam objavila da cu ja platiti novi od nekog iznenadnog bonusa Dragom na poklon. Neka samo on izabere.

Mi trebamo zajedno u potragu. Nije to mala stvar. Izabrat NoviTelevizor.
Pa sto ti ja tu trebam reci. Samo ti izaberi, vidi gdje tog ima, evo ti i moj broj kartice i samo kupi.
Nije to samo tako. Ima tu LCD i plazma, Pa ponude, Pa contrasti boja, Pa zvucnici sa strane ili ispod ekrana.
Ma nisam ja zahtjevna. Sto god ti izaberes ja cu se samo dva sata buniti (to je standardna reakcija na bilo koju promjenu) i onda cu biti najsretnija zena na svijetu.

Nakon argumenta »Ti samo radis i ne ulazes zadnjih par mjeseci u kucu » morala sam se maknut sa radnog stola i uputit u Meku kucanskih aparata. Znala sam ja da ce krenut sve po zlu.

Vidjela ja danas sto razlicitih televizora. Sto cijena. Pa kvaliteta. Pa zvucnika. Gledala u ekrane sa 12 ini sekundi brzine i u one sa 2 mini sekunde. Nakon dva sata istrazivanja, vidjela sam i ja razlike. Upala sam u mrezu prodavaca i savijeta za koje nisam ni znala da su kljucni pri gledanju u prozor svijeta. Cak sam morala uzeti time out jer sam skoro odlucila kupiti nesto sto bi me kostalo godisje place.

Mrtva umorna dovulka sam Novi Televizor i desetke neophodno potrebnih kablova u stan.
Sutra cemo to pospajat.
Sutra ? skakuce Dragi po boravku. Odmah sada ga kacimo na zid.
Ajme nemoj, moram se odmorit.
Od cega si umorna? Pa zar ti ne volis shoppig?

Nisam se htjela upustat u rasprave.
Kao prava zena sjela sam sa Biblijom uputa za instaliranje Novog Televizora u krilo.Sada su mi poredani programi tocno onako kako su bili i na starom daljinskom upravljacu.
Vjerojatno cu citav tjedan procavat spajanje zvucnika, a onda tek sedinom svibnja uspjet spojit DVD player na ovo novo cudo tehnike.Oh kako zudim za vremenima kada je postojala samo jedna opcija: ON/OFF

Post je objavljen 24.04.2006. u 00:23 sati.