Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/wiccanlife

Marketing

Magijski pribor

Za neke rituale i spellove vam ne treba magijski pribor,ali ga je bolje imati radi uspješnije vizualizacije i radi boljeg usmjeravanja energije.Ja ću vam u ovom postu napisati najosnovniji pribor i mislim da bi neke stvari svaki wiccan trebao posjedovati.Pa ukratko...

1.Athame-Posvećen velikom Bogu i elementu vatre.Najbolji je onaj s crnom drškom i bez ikakvih znakova ubijanja.Uglavnom se koristi za zatvaranje i otvaranje kruga(o tome ću pisati kasnije) i za usmjeravanje energije tokom nekog rituala.Njime se ne smije ništa rezati,a kamoli ubijati.Služi samo u magijske svrhe.

2.Magični štap-Posvećan velikom Bogu i elementu zraka.Najbolje je da si ga sami izradite.Za početnike preporučujem štap od hrasta ili lijeske(ja imam od lijeske).Kada ga izrađujete,zamislite si kako energija(svjetloplave svjetlosti) izlazi iz vašeg tijela i ulazi u štap.Tada će štap biti mnogo jači.Možete urezivati neke magične znakove,upisati svoje magijsko ime i staviti neki kristal.Koristi se za zatvaranje i otvaranje kruga te za usmjeravanje energije tokom rituala.

3.Kalež-Posvećen velikoj Boginj i elementu vode.Obično pri ritualima stavite u njega pročišćenu vodu ili napitak.Njega morate kupiti,jer pretpostavljam da si ga sami ne možete izraditi.

4.Magijski kotlić-Posvećen velikoj Boginji i elementu vode.U njemu možete kuhati razne napitke ili ih samo uliti u njega(ovisi kakav ritual radite).Najbolji je onaj sa tri nožice i kojemu je otvor manji od sredine.Njega morate kupiti,jer pretpostavljam da si ga sami ne možete izraditi.

5.Pentagram-Posvećen velikom Bogu,velikoj Boginji i elementu vatre.Pentagram je sastavni dio oltara i označava četiri elementa,Zrak,Vatru,Vodu i Zemlju,a peti vrh,gornji,označava duh(akasha) koji ih sve povezuje.Nalazi se u centru oltara.

6.Book of shadows(knjiga sjenki)-Možete si ju kupiti,ali bilo bi najbolje da si ju sami izradite.U nju pišete svoja magijska iskustva,događaje,spellove te napitke.To je vještičji dnevnik.

Naravno tu još dolaze svijeće i mirisni štapići,ali o njima ne trebam puno objašnjavati.

P.S.Pribor koji si kupite(napravite) morate pročistiti i napuniti ga energijom(o tome ću pisati kasnije).

blessed be


Post je objavljen 23.04.2006. u 20:13 sati.