Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kronike

Marketing

ZAGREBAČKI HODOMAT

Image Hosted by ImageShack.us

- Dobro jutro, gospon magister!
- A, gospon Dragec, poštovanje.
- Čujte, ste čuli kak bu naš dragi gradonačelnik uvel gradsku placovinu za aute?
- Čuo sam, da. U svim će se kvartovima plaćati parkiranje.
- A zakaj, molim vas lepo?
- Pa, susjed, velke su gužve u gradu. Ljudi će se manje voziti a i gradski proračun će biti puniji. Na taj će naćin biti više novca za pametne projekte...
- Krasno! Onda ja predlažem da se na izlazu iz svakog dvorišta i haustora instaliraju automati pa nek zagrepčani plačaju če hočeju hodati po gradu i delati gužve.
- Kako to mislite?
- Pa lepo, ko hoće ziti vun z dvorišta ili zgrade mora lepo caltati hodarinu. Mi pezioneri bi imali povlaštenu mesečnu tarifu od sto kuna a i mogli bi, naprimer, nedelom šetati po gradu i hraniti golubeke zabadava. A i turistima bi se na ulasku u grad naplačivalo..
- Pretjerujete, gospon Dragec. Ipak, nekakvog se reda mora uvesti.
- Je, a možda imate praf gospon magister. Vi meni se tak lepo rastumačite. Blago nama dok imamo tak dobrog gradonačelnika kaj nas voli, misli na nas i još nam puni gradsku blagajnu s kintom. Bogme, ne znamo kam bi s nofcima. Nego, jeste za jednu višnjevaču, gospon sused? Domaću, pravu..
- Ne bi sad, hvala vam. Čekam kolegu da dođe po mene pa za vikend idemo na golf, u Istru. Drugi put, gospon Dragec, obečavam. Doviđenja..
- Ha, niš onda, bok gospon magister.. doviđenja...


Post je objavljen 24.04.2006. u 22:59 sati.