Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/necastivi

Marketing

Dabrovi i Europa

Image hosting by Photobucket
Danas sam pročitao u Jutarnjem da se je porodica dabrova doselila na Žitnjak.
Da onaj Žitnjak u Zagrebu, u glavnom gradu naše male državice.
To me je ponukalo na razmišljanja o nekim specifičnostima ove čudne države. Npr. Hrvatska je jedna od rijetkih država u kojoj kroz vodovode teče voda koja je sigurna za piće.

Zatim, već gorespomenuti dabrovi, navedite mi samo jos jedan glavni grad neke države u Europi u koji dolaze takve životinje, životinje koje ne bi ni slučajno bile negdje gdje nije čisto.
Većina zapadnih gradova, za kojima mi toliko patimo i želimo im biti slični se mogu pohvaliti štakorima, lešinarima, gdje kojim zalutalim vukom ili jelenom, ali ne jer su u potrazi za čistoćom naravno, već skapavajući od gladi dolaze rovati po prigradskim smetlištima.

Koliko god mi tvrdili da je Zagreb prljav grad i sl. Ja ne pamtim kad sam npr. stao u pseće govno, dok čim izađem s aerodroma u većini europskih prijestolnica, veće su šanse da se to dogodi, nego ne.

Svjedočio sam u Firenci, svojim očima, kako konobar baca sa stola terase (ako se dva stola na nogostupu uz vrlo prometnu ulicu mogu nazvati terasom) jednog kafića u samom središtu grada praznu kutiju od cigareta na cestu pod auto koji prolazi, nikome to nije bilo čudno osim meni.
Ali, Firenca je iz nekog razloga grad kulture i umjetnosti, a mi svi ovdje smo iz isto tako čudnog razloga barbari, koji još žive u plemenskim savezima (bar u očima te iste Europe).
Njihov stav o nama ne može pokolebati ni činjenica da imamo najstariju ljekarnu u Europi, najstarije kazalište u Europi. To je samo ono što mi trenutačno pada na pamet, ima toga još, no nebitno, shvatili ste poantu.
Uz sve to mi smo za tu istu Europu i dalje divljaci.

Takvo stajalište podržavaju i naši političari, koji uporno ponizno mole da nas ta Europa primi za njihovu «ravnopravnu» članicu, umjesto da im objasne da mi nikako ne možemo biti ravnopravni, iz jednostavnog razloga, oni debelo kaskaju za nama, ali ako budu dobri i pozovu nas, bit ćemo dobri i ukulturiti ih malo.

Hrvatima kao da je u genima da svima govore «Da gospodaru!!!», umjesto «A tko si ti polupismeni idiote koji se križaš unutar obitelji već nekoliko stoljeća?», iako im povijest daje za pravo da se tako ponašaju.

Dakle, imamo kulturu, imamo čistu prirodu, zrak toliko čist u usporedbi s toliko željenom Europom, da bismo trebali na ulasku u Hrvatsku tim jadnicima dati da potpišu izjavu da ulaze na vlastitu odgovornost, jer je zrak toliko čist i kod njih može izazvati anafilaktički šok jer nisu navikli, imamo.....
Imamo sve za čime oni vape, a mi vapimo za njima.

Kad ovo ovako sagledam, opet mi dođe da kažem, hm, a za sve su krivi dabrovi.

Voli vas vaš Nečastivi !!!



Post je objavljen 22.04.2006. u 14:12 sati.