Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/legalization

Marketing

...Upotreba Canabisa 2....

4.)ODJEĆA I KONOPi:
Izrada odjeće, tkanine, konopa..

Stabljika konoplje ima dva dijela (eng. hurd i bast). Prvi dio je drvenasti materijal, sličan malenim komadićima drveta, zapravo srž stabljike. Drugi dio je vlakno, koje može biti prerađeno u bilo koju vrstu tkanine i koje je vrlo izdržljivo. Prve Levi´s hlače, napravljene su od konoplje, zbog njezine izdržljivosti (pogledajte Levi´s granciju na stražnjem dijelu hlača). Uspodređujući ju sa ostalim prirodnim tkaninama, tkanina dobivena od konoplje mnogo je pogodnija. Upotreba konoplje za tkaninu vrlo je jednostavna: polje vrlo guste konoplje raste sve dok ne otpadnu listovi.

Tada slijedi žetva, konoplja se posječe i ostavi se da leži u polju neko vrijeme. Nakon što biva oprana kišom, preokrene se da bi se izložila oba dva dijela stabljike. Tijekom tog vremena omekani i mnogo minerala ode natrag u zemlju. Nakon toga, razdvajaju se dva dijela konoplje.
Tkanina koju daje konoplja nešto je manje mekana od pamuka (postoje različite vrste konoplje i sadnje konoplji od kojih se može dobiti mekanija tkanina), te dugotrajnija. Općenito, konoplja je pogodnija za uzgoj nego pamuk, pogotovo ako u obzir uzmemo današnji način uzgoja pamuka. U Sjedinjenim Državama, uzgoj pamuka zahtjeva enormnu upotrebu pesticida (gotovo pola od ukupne količine pesticida odlazi na pamuk). Pamuk je usjev koji uništava zemlju te mu je potrebno mnogo gnojiva..

4.)IZRADA PAPIRA:

Izrada papira od Marihuane

Papir se može dobiti od vlakana i od srži konoplje. Prvi put u povijesti papir je bio izrađen od vlakana. Papir koji se dobiva preradom vlakana tanak je, jak, lomljiv i pomalo hrapav. Papir dobiven od drugog dijela, dakle srži, nije toliko jak kao onaj dobiven od vlakana, no lakše ga je dobiti, mekši je, gušći i zadovoljava sve današnje standarde. Papir koji danas koristimo dobiven je pomoću raznih kemijskih procesa iz drveta. Papit dobiven iz konoplje ne zahtjeva upotrebu kemikalija. Problem sa današnjim papirom je taj, da se izrađuje uz pomoć mnogih kemikalija.

Vrlo snažne kiseline potrebne su da bi se dobio kvalitetan papir (koji se danas dobiva preradom drveta), jak, gladak i bijel. Te kiseline sadrže kemikalije štetne za okoliš. Konoplja nam nudi priliku da izrađujemo vrlo kvalitetan papir, čija izrada nije opasna za okoliš. Zbog kemikalija koje se u papiru nalaze, nakon određenog vremena on žuti. Papir dobiven od konoplje traje stoljećima i slobodan je od kiselina...


Post je objavljen 21.04.2006. u 23:57 sati.