Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gladusa

Marketing

Prostorni plan općine Pašman

Plan je navodno u procesu odobrenja kod nadležnih institucija, i trebao bi biti usvojen prije ljeta. Ako je ikako moguće, mislim da bi se javna rasprava trebala ponoviti, s obzirom na informacije iz oporbe:

I pored toga što sam više puta govorio da javna rasprava na prostorni plan nije rasprava unutar mjesnih odbora, već javni uvid po mjestima i rasprava na zborovima građana svih mjesta općine, HDZ koji je na vlasti isti prijedlog nije prihvatio i radi po svome.Smatraju da je neodržana javna rasprava u mjestu Pašman, koja se nije mogla održati zbog nereda, dovoljna. Jednostavno, oni koji prostornim planom nisu zadovoljni moći će u zakonskom roku istog osporavati u upravnom drugostupanjskom postupku ili na sudu. Vjerujem, ukoliko se takav postupak otvori da će plan biti stavljen van snage. Koliko koristi od svega toga drugo je pitanje.
Iz navedenog zaključujem da rasprava nije provedena u skladu s člankom 9 Uredbe o javnoj raspravi u postupku donošenja prostornih planova. Dodatno, prema članku 12., "ako se prihvaćenim očitovanjima, prijedlozima i primjedbama u javnoj raspravi na prijedlog detaljnog plana uređenja bitno utječe na vlasničke odnose na zemljištu, nositelj izrade može ponoviti javni uvid."




Post je objavljen 21.04.2006. u 10:53 sati.