Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

Praznici gotovi


Poslije osam dana , nakon praznika i slobodnih dana, opet na poslu. Bilo je plodnih dana i lijepih susreta .

Svakako izdvajam susret sa Goldyem i Estrogenom u ponedjeljak.Estro je prava naša Slavonka, koja u plavetnilu Dalmacije žali za zelenilom Slavonije. Fajter i ljepotica; to je rijetka kombinacija ! Goldy je više nego ispunio moja očekivanja. Ne samo da je inteligentan , nego i odmjeren , dobrohotan i pozitivan. Mudrost sjaji iz njegovih očiju i riječi. Sad mi je jasno da posjećenost , koju ima na blogu , nije samo radi toga što je tu skoro dvije godine, dakle zbog kvantitete, nego i kvalitete postova. Utisak mi je , čak ,da postovi ne oslikavaju sve bogatstvo duha i iskustva koje on ima. Vjerujem da je to prva kava od mnogih , posebno zato što smo Osječani !

Imam tendenciju pasiviziranja kada nemam neodgodivih poslovnih obveza. Iako se borim protiv toga, pokušavam se aktivno odmarati ; plivanje , pecanje , šetnje, treninzi, susreti , bicikl...ali .. pasivnost zna pobjediti. Kada prođu praznici , kad pogledam 'nazad ', obično zaključim; previše televizora i kompjutera a premalo kretanja ! Uglavnom tako je bilo i ovih praznika. I zbog toga mi je doista bilo drago da ponovo počinje još jedan radni period . Bilo mi je drago doći na posao.

Kad tamo opet ista problematika! Pomalo se šokiram svaki put nakon par dana odmora. Zaboravim ( a možda to tako i treba i dobro je za odmor nas odgajatelja) sve te probleme u kojem se nalaze i iz kojih dolaze naši štićenici. Zaboravim koje sve gluposti rade i kako dolaze u sukob sa zakonom , ti mali tvrdoglavi jarići. Tvrdoglavo neslušaju što im se govori ( Tko je ono rekao da nije da nema rabija i gurua , nego nema učenika !? ). A onda se sjetim najvećeg Učitelja , koji se isto znao osupnuti , kada je vidio mnoštvo kao 'ovce bez pastira', mnoštvo koje je bilo izgubljeno. Nekad mi se čini da radim(o) sa 'stadom' izgubljenih ovaca. U onoj biblijskoj slici jedna se igubila iz jednog stada i pastir ostavlja onih 99, da traži izgubljenu. Kod nas , kao da su se iz svih stada skupile sve te izgubljene ovce. Veliki je to profesionalni izazov !

Mi smo pastiri izgubljenih ovaca. So, God help us !


Post je objavljen 20.04.2006. u 23:23 sati.