Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/justbeyou

Marketing

Neizbezne alapace...

Na Krstarici sam nasla jedan jako poucan tekst. Pod nazivom: ,,Kako sa alapacama?" Da, znam, znam... svi mi imamo problema sa takvim ljudima, ali evo nekih mojih komentara kojih sam dodavala, pa kasnje ocekujem i vase! Ljubim vas i uzivajte :)

U svakom odeljenju postoji bar jedna: njen izgled nije ništa posebno, cesto se oblaci napadno (mada to nije obavezno) [ne, u mom odeljenju izgleda krajnje obicno, a da je jos gore ona je madju najboljim ucenicima u odeljenju!] i zna je cela škola - ali ne baš po dobru. Uvek zna sve traceve, kako one iz sveta zvezda tako i one iz znatno bliže okoline [cak zna sve o mom decku, koga nikad nije upoznala] . Ko, šta, s kim, kako, zašto (ovo poslednje su, naravno, njena "dubokoumna" nagadanja) [toliko dubokoumna da mi se prevrce zeludak kad cujem da je pricala neke stvari koje nikad nisam radila...] o tome ce da prica sa svakim ko pristaje da je sluša [da, pricala je cak i sa bivsom profesorkom matematike-strasno!] Pažljivo ce pratiti reakciju kako bi po njoj išceprkala nešto o sagovorniku - i to onda prenela dalje [iako nema ni 20% istine] .

Cuvanje tajne njoj je nepoznato, o njenim etickim normama necemo; smatra da nema ništa loše u tome da vašoj najboljoj drugarici saopšti da ste rekli da joj je nova frizura kretenska (a vama je to izletelo u trenutku iznerviranosti i nikada to ne biste rekli drugarici), ili [da kaze kako sam upala u lose drustvo, samo zato sto sedim u parku za vreme dok ona ide po fensi lokalcicima] da decku koji vam se jako svida isprica "veselu pricicu" o tome kako ste jednom dobili menstruaciju usred žurke i kako vam se pojavila "ovolika krvava fleka" na beloj suknji [ok, ne nosim belu suknju, a i bolelo bi me dupe da se ovo desi, moram priznati da je primer malo banalan :)] .

Znate na kakve devojke (ima i poneki takav momak) [hahahahaha... imaaaa... jedan osobit fensercic u odeljenju do mene koji je isti kao ova gore alapaca (da ne navodim ime)] mislimo? Znate - ima ih koliko hocete (ili, bolje, koliko necete) u vašoj okolini [da,da... nisu svesni koliko ih ne zelimo u okolini!] . Pitanje je, šta s takvima? Kad ih cujete kakve su stvari u stanju da šire unaokolo, poželite da im zalepite šamar ili da se pocupate s njima, ali to baš i nije produktivno rešenje (ako želite bliski susret s direktor(k)om škole, bolje je da to bude povodom vaše pobede na nekom takmicenju) [pa, sad, svasta sam im rekla, u sebi sam se tresla, a pokusavala sam da ostanem hladna u jednom trenu sam se toliko primakla toj alapaci da se uplasila i odmakla...uhhh... bilo je strasno. Posto je to bilo na pocetku godine, od tad sam poznata u odeljenju kao 'opasna' ;)] . Šta jeste produktivno rešenje? [ah, da posle nisam razgovarala,ali sada progovaramo po koju rec...]
Može da bude dobro rešenje da se držite što dalje od takve osobe. Tako ce imati manje mogucnosti da o vama sazna bilo šta, plus, njoj su ipak najzanimljiviji oni koji su u njenoj blizini i koji su joj stalno pred ocima - ako vas ne primecuje, znatno su manje šanse da ce joj pasti na pamet da nešto prica o vama.

Šta ako ovo ne upali, šta ako ona ipak prica svakakve price o vama? [ pricaju one nilo gde ste i sa kim ste...] Price možete ignorisati (svako cudo za tri dana), a možete joj i prici i potpuno mirno i neagresivno [hahahaha... ja sam bila veoma agresivna, opasna velika Jovana koja urla na isatiranu Jelenu...(otkrila sam ime moje famozne razredne alapace :)] je zamoliti da se ne petlja u ono što je se ne tice [zamoliti? Hahaha... takve ne znaju sta znaci 'zamoliti' i ne mozes lepo sa takvim curkama! Ili grubo ili ignorisi!] . Alapacama u principu niko ne upucuje ovakav zahtev, pa je verovatno da ce biti toliko zapanjena vašom reakcijom da ce prestati da prica o vama [ne, ja sam prstala da pricam sa njom, a onda mi se uvlacila u dupe, kokoska!] . Samo nemojte da iz osvete i vi širite svakakve price o razrednoj alapaci - time joj pridajete pažnju i znacaj koje uopšte ne zaslužuje [naravno da necu da se spustam na tako niske grane, njene grane!]


Poruka alapacama: VRATITE SE U XVI VEK!

Post je objavljen 20.04.2006. u 18:29 sati.