Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slonic

Marketing

CURE - U P O Z O R E NJ E !!!!! U stvari i dečki, možda neko od njih ovo pročita, a vjerujte i dečki su osjećajna bića kada se zaljube.

Možda ovo što sam stavila na post izgleda grozno i grubo headbang, ali život je lijep koliko si ga sam napraviš a ako znaš koje te zamke čekaju, možes si ga samo olakšati yesyesyesyes. Biti će još članaka na tu temu s upozorenjem što vas sve čeka, a ako nekoga nešto posebno interesira, neka pita. Naći čemo odgovor. thumbup


Što me pogodilo – ljubav ili zaluđenost? Tanka je granica između ljubavi i zaluđenosti, a s druge strane, razlike su i više nego očite. Pojednostavimo: zaluđenost je pojava uslijed koje ne možeš misliti, jesti, spavati jer cijelo vrijeme misliš na nju/njega, osobu koju si sinoć upoznao/la vani


Oh, dragi moj medo, ne mogu prestati misliti na njega!


Svako malo na ulici ti se pričinjava da je/ga vidiš, mobitel držiš isključivo u ruci da slučajno ne bi propustio/la poziv odnosno poruku (ili pak ako si doma, držiš ga pokraj zvučnika da bi na vrijeme znao/la kada stiže taj trenutak), svaka priča vezana je isključivo uz nju ili njega, a nekad savršenu bivšu odnosno bivšeg zamijenila/o je prezgodna treba odnosno frajer od sinoć.

Ljubav je, pak, pojava koja u principu podrazumijeva slične elemente kao i zaluđenost, ali samo na početku. Naime, ljubav je, kao što svi već odavno znamo po pričama roditelja, baka i djedova, svih mogućih filmova i pjesama, vrlo kompleksna stvar.

Ljubav funkcionira na temelju kompromisa, na način kada poštujete mane i vrline svoje drage tj. dragoga, temelji se na pravom prijateljstvu koje uključuje poštivanje, razumijevanje i povjerenje.
Ljubav je, dakle, igra na duge staze; počinje lagano, a taj odnos, ako je pravi, s vremenom postaje snažan i čvrst. S druge strane, zaluđenost ili zaljubljenost je igra kratkog trajanja; počinje snažno i vrlo eksplozivno, ali najčešće na tome i ostaje. Također, kako je nastala, tako i nestaje.

Kako znati što te pogodilo?
Obično se na početku svake veze, kakva god ona bila, svatko barem jednom zapita je li samo zaluđen ili se radi o ljubavi. Najgore je to što je odgovor najčešće teško pronaći. Sve, kao i uvijek, ovisi o situaciji i osobi. No ono na što valja pripaziti je sljedeće:

Način na koji ste se upoznali – Je li to bio samo jedan kratki pogled i zapravo još niste izmijenili nijednu riječ, upoznavanje na nekoliko minuta ili duži razgovor prilikom kojeg te ta osoba oduševila? Ako si opsjednut/a dobrim izgledom te osobe i ne možeš prestati misliti na nju makar nikada niste ni razgovarali, riječ je o zaluđenosti, a ne o ljubavi!

Jeste li razmijenili brojeve telefona – Je li ti dala/dao svoj broj telefona ili ti ga je dala/dao preko volje samo zato jer si navaljivao/la?


Netko misli da doživljava ljubav na Shakespeareovoj razini, a zapravo ga tresu hormoni ;-)
Što znaš o toj osobi – Ljubav se sigurno ne temelji na tome što se ona/on dobro ljubi ili izgleda predobro. Ako o toj osobi ne znaš baš ništa, ali svejedno ne možeš živjeti nijednu sekundu bez nje, opet je vrlo vjerojatno da je to samo prolazna faza, tj. zaluđenost. S druge strane, raspitaj se malo o njoj/njemu kod ljudi koji je/ga znaju i možda ćeš odmah iz prve, odnosno druge ruke saznati što je njemu/njoj u glavi. Prije nego i kreneš s bilo čime, prvo u svojoj glavi razmisli što sam/a želiš i očekuješ, a isto tako budi načisto i dobro znaj što ne želiš. Kakav god ishod bio, nemoj očajavati. I zapamti, iako ti se možda čini da neku osobu nikad nećeš moći izbaciti iz glave i da ćeš vječno patiti za njom, znaj da sve ima svoj vijek trajanja te da ćeš se za neko vrijeme samom/samoj sebi možda i nasmijati.

Iako ti se nekad čini da ti je srce doživjelo ljubavne osjećaje epskih razmjera, sjeti se da smo svi mi bića od krvi i mesa i da mozak i njegovi kemijski procesi (hormoni tresu!) znaju stvarati čuda.

Na kraju znaj - u životu ništa nije crno i bijelo, sve ima svoje prednosti i mane, za što se god odlučio/la, zapamti da ti to može donijeti samo iskustvo, a bilo ono dobro ili loše, svako je iskustvo dragocjeno.



Post je objavljen 20.04.2006. u 08:17 sati.