Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tep

Marketing

Cvjetnica u slici i filmu

Cvjetnica u Jeruzalemu
Cvjetnica prijepodne
Cvjetnica popodne
Cvjetnica prijepodne
Cvjetnica popodne (2)
Cvjetnica u filmu
Jučer sam vam pokazao dio ugođaja iz bazilike Svetoga groba na Cvjetnicu prijepodne, a danas vas ponovno vraćam do toga istoga dana ali poslijepodne.
Istina je da je i tu bilo ne tako lijepih prizora, no nekako smo već i navikli na velike i vidljive mjere sigurnosti.

Image Hosted by ImageShack.us

Naravno, tu je i originalni izraelski uzi.

Image Hosted by ImageShack.us

Bar mislim da je to uzi, kad sam doma bio u vojsci imao sam nekakav M 70A, ako se to tako zvalo, a puno dalje od toga u poznavanju oružja nisam stigao.
Ipak, na Cvjetnicu mi se nekako činilo kao da ljudi nisu primjećivali jako osiguranje i svo to oružje, nego su doista uspjeli slaviti.
Skupine iz raznih krajeva svijeta pjevale su razne pjesme o Jeruzalemu, svaka na svom jeziku, i jedna za drugom u procesiji ulazile u grad. Ovdje na Stjepanovim vratima bilo je osobito svečano. Palme i masline posvuda su lelujale.

Image Hosted by ImageShack.us

A bilo je tu i svakakvih drugih ljepota.

Image Hosted by ImageShack.us

Kako bih vam prenio bar malo radosnoga ugođaja toga dana, koji je prava fešta mladih (ali i onih malo manje mladih godinama, a mladih srcem), stavljam ovdje i ova dva filma. Na prvom upravo prolazi jedna francuska skupina.



Ubrzo nakon Francuza slijedila je jedna arapska skupina, koja je pjevala malo na arapskom, a malo na latinskom.



I, što je najzgodnije, različitost jezika i melodija nikome nije smetala. Zapravo je dodavala radosnom ozračju dana. A bilo je tu i katolika, ali i Crkava i zajednica proizašlih iz reformacije.

Post je objavljen 20.04.2006. u 08:40 sati.