Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

“pa đes' ti darling” pita me Ddadd, a kad od njega dobijem dva komentara na isti posti i to jedan ovako zabrinuti, e onda je stvarno vrijeme da se javim yes
Tu sam, Ddadd, darling, i svi ostali koji ste se pitali gdje sam to nestala, gdje sam se izgubila. Tu sam, ali sam u krizu sa slobodnim vremenom, pa onda blog ispasta. Ne stignem čak ni da vas sve posjetim da vidim šta se kod vas dešava.
Prvo moram svima da vam se zahvalim na čestitkama, ljepim željama i pozitivnim mislima koje ste slali u mom pravcu. Kosmos je bio dobar prema meni - u subotu je konačno stigla koverta sa papirima, što je izbrisalo svaku sumnju o mom dolasku tamo.
Dragi je danas kupio karte, namučio se jadan – čitav dan je bio na telefonu sa raznim agencijama pokusavajući da pronađe nešto povoljno. Jedva, ama baš jedva, je uspio da ih nađe. Sve živo rasprodano. Kud je ljeto, kud je u Njemačkoj prvenstvo u fudbalu, kud su cijene astronomske! Uspjeli smo proći sa nekoliko centi ispod 3000 dolarosa i jos smo sretni s tom cijenom –uh! Cak će mi se ispuniti želja i o odlasku u Washington, DC (ovo je pomislio mali sarkastični dio mene) – let nam ide iz Syracuse za DC, iz DC u Minhen (eto i Njemačku ću da posjetim), i iz Minhena konačno u Sarajevno. Dolazimo tamo 21. Jula i vraćamo se tek za tri sedmice.
Obavezno planiramo najmanje 4 dana da provedemo na moru – primam sve prijedloge o dobrim mjestima za ljetovanje, primam web site links, imena hotela, dobre plaže – ma sve je dobro došlo, u stvari, poželjno je. Uzbuđena sam u vezi puta, još ne mogu da vjerujem da se sve to stvarno dešava, da poslije 8 i po godina idem nazad “kući”. Malo sam i nervozna, ali znam da će mene to proći i da će nam biti super.
Ddadd, I’ll take a rain check on that coffee. Možda neki drugi put budem bliže Zagrebu. party


Post je objavljen 19.04.2006. u 01:51 sati.