Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cartmann

Marketing

Money, money, money, must be funny..

Abba kaže always sunny, nije baš uvijek, ali je zato danas bilo pakleno.

DOW UP 195 BODOVA!!!!

I goog mi je bio dobar, liznuo je $420, nažalost, tamo se nije i zadržao, ali stvari idu nabolje, account se zeleni. :)

Na ovom blogu, ali i na onom pišem nešto rijeđe nego prije, ali to ne znači da sam se zagušio svakodnevnom traderskom nervozom, dapače, već da u hrpi posla ne stignem složiti ništa pameto za napisati, pa pišem ovo što čitate.

Update, da zbunim čitatelje, FED je nagovijestio skori prestanak rasta kamata, to je glavni uzrok današnjeg značajnog skoka vrijednosti indexa (Nasdaq +2%!), vjerujem da to već znate, ali tko ne zna, a zanima ga - Yahoo Finance!

Vijest dana nije indexov bloger već Borjin DVA NULA.COM! Već sam čestitao Borji na prinovi, ali ću opet, vjerujem da bi se njegova ideja mogla razviti u kvalitetan blogerski magazin.

Jedino, kao i uvijek, stvari jebe lova, jer malo tko ima mogučnost odjebati fakultetske obveze ili posao te se postvetiti hobiju - projektu koji nedvojbeno zahtjeva mnogo vremena i još više truda, a s druge strane je financijski neisplativ. Ali, sve se može kad se ruke slože!

E, na Cartmann Traders Corneru pripremam tekst pod naslovom "Čitamo financijsko izvješće", tekst će biti nešto duži jer je i materija opširna, ali ga neću objaviti prije no što ga zgotovim da ne bih kao inače 5x prerađivao tekst i zbunjivao čitatelje koji su ga pročitali odmah nakon objave.

Tema djeluje jednostavno, ali nije, npr. danas sam zaskočio svog knjigovođu da mi objasni što je izvanbilančna evidencija, gledao me zbunjeno. Ok, znao je, otprilike, ali mi nije baš ulijevao povjerenje. Pa sam otišao do drugog knjigovodstva (firminog) te zaskočio glavnog da mi kaže kako se računa knjigovodstvena vrijednost (book value) određene kompanije te mu pružio u ruke financijsko izvješće njegove kompanije. Par sekundi se meškoljio da bi zatim pokušao uhvatiti "crtu" obrazloženjem da ne može pričati o tome jer ima posla. Nakon što je shvatio da neće pobjeći, priznao je da nije baš sasvim siguran kako to i što, da bi to trebala biti ukupna vrijednost dobara koje kompanija posjeduje u slučaju da ode u likvidaciju, ali da ne zna baš kako bi to sračunao jer to nije dugo radio, tj. od završetka faksa.

Lijepa naša Hrvatska!

Post je objavljen 18.04.2006. u 23:29 sati.