Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flop

Marketing

Reality checking

Jedanaestoga rujna dvijetisuće i prve godine bio sam u vojsci. Oko dva sata poslije podne bili smo u učionici i nakon ručka gledali vijesti. Twinsi koji se ruše zaista su velebni prizor koji me ostavio danima u šoku, bilo mi je jasno da svijet više nikada neće biti isti. Danas, nakon četiri i pol godine, uvjeren sam da je u rušenju Twinsa sudjelovala proratna američka i svjetska vrhuška kojoj je «napad» poslužio kao alibi za cijeli niz kasnijih vojnih akcija, zakona i akata protiv stečenih ljudskih prava. Nakon pada Berlinskog zida i komunizma morao se pronaći neprijatelj koji bi pravdao nikad veća proračunska izdvajanja za vojsku i rat.

Unatoč napetoj sigurnosnoj situaciji prouzročenoj sponzoriranim terorizmom, zaplašenim seljanima koji pristaju na smanjivanje stečenih ljudskih prava zbog terorizma te sve glasnijim govorkanjima kako će nafta iznad 70 $, ne mogu se oteti dojmu kako je cijela priča ustvari dobro isplanirani scenarij onih koji tako što mogu provesti u djelo.

Pogledao sam dokumentarac 911 Loose change. Iako sam mnoge teze koje potvrđuju 911 namještaljku pročitao i vidio u mnogim knjigama i drugim dokumentarcima, jedna me se stvar iz ovoga filma posebno dojmila. Radi se o famoznome letu 93 tj. onom otetom avionu koji se srušio u Pensilvaniji. Hrabri građani svladali su otmičare i zrakoplov srušili na livadu, a dobro se sjećam 2001. kada se po TV spominjalo da je upravo taj avion trebao udariti u Bijelu kuću. Problem koji muči autore spomenutoga dokumentarca, a i mene, je taj što na spomenutom mjestu pada aviona nije pronađeno niti jedno tijelo, kao niti ijedan veći ostatak aviona. Kako je to moguće? Gdje su nestala tijela hrabrih putnika koji su preoteli avion?

Ista stvar je i s avionom koji je navodno udario u Pentagon. Nema tijela putnika, a niti ostataka Boeinga koji je navodno udario u američko ministarstvo rata. Kako je moguće da su to jedine dvije nesreće putničkih zrakoplova nakon kojih nisu pronađeni ostatci aviona i tijela putnika? I još jedno pitanje. Može li mi itko odgovoriti gdje su nestala krila ovoga Boeinga nakon udara u Pentagon?Post je objavljen 18.04.2006. u 22:05 sati.