Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bubuleje

Marketing

FORTUNA SAVEZNICA BUBOSA!


Odavno na sportskom centru nismo pratili zanimljiv meč kao onaj u nedelju 16.04. između Bubuleja i Kurve Bande!
Bio je to dosta čudan, oblačan dan koji meštanima Zrenjanina nije obećavao ništa dobro. Hidrološka situacija u širem regionu dostizala je svoje kritične vrednosti, a toga dana porastom usmrđenog Begeja bila je neposredno ugrožena i kuća jedne bubuleje - Piera Bojana poznatijeg kao Bonkacha. Interventna jedinica Bubuleja u sastavu: Butcher, McFather, kapiten O Bibok i stameni Labud bila je prinuđena da se pojavi u najkritičnijem trenutku i pokuša da spase situaciju. Za kratko vreme organizovana je rutinska akcija ispunjavanja džambo ("Ona hoće džambo!") džakova peskom i ređanje istih u vidu odbrambenog nasipa. Situacija je regulisana i Bubuleje su mogle da se zapute na mesto odigravanja utakmice.
Teget momci (tj. mi) bili su u nedelju oslabljeni izostankom starijeg Chigoje, virusu podleglog Graleta i veselog tate Caneta, kome ovom prilikom čestitamo na sinčini - Aleksandru Rankoviću!
U tako delikatnoj situaciji trebalo se suprotstaviti raspoloženim kurvobandašima koji do tada nisu znali za poraz, a odbrana im je bila nesavladana.
Bubuleje su ponovo utakmicu počele rastrzano i uspavano i pitanje je ima li smisla to ponovo napominjati? Posle početne inicijative i prečke koju je pogodio brzonogi Zlokas, kurvobandaši lako dolaze do vođstva. Jedna nepovezana akcija Bubuleja na polovini protivnika rezultirala je izgubljenom loptom koja je distribuirana do najisturenijeg napadača, koji lako izbacuje poslednjeg igrača u odbrani McFathera, upošljava svog saigrača, a ovaj lako vara nemoćnog O Biboka, 1-0.
Bubosi tada pokušavaju da ubrzaju i konkretizuju svoju igru, ali lopta je išla nepovezano i gotovo da nije bilo njihove akcije vredne pažnje koju bismo mogli da navedemo u prvom poluvremenu. Sa druge strane, Kurva Banda može da žali što u tom periodu igre nije uspela da dotuče grogiranog protivnika.
U drugom delu, mnogo agresivnija igra momaka u teget majcama. I dalje je to bilo prilično jalovo, ali se pokazivalo mnogo više želje da se promeni rezultat. Beležimo jednu šansu McFathera kada je iz neposredne blizine na nabačenu loptu Kuljine šutirao glavom pravo u golmana. Ali ubrzo stiže i izjednačenje. Bio je to prodor Butchera po desnoj strani kada je loptu uspeo da zavrne ispred prve stative na kojoj je bio markirani Piere Bojan, koji ju je propustio kroz noge, sve je to dobro pratio McFather i zaboravljen od odbrambenih igrača Kurve Bande, uspeo je da loptu sprovede iza leđa protivničkog vratara! 1-1
Bio je to veliki podsticaj za Bubose koji su tada dodali gas i pokušali da još borbenijom igrom dođu do sva tri boda. To je otvorilo i prostor za kontre jer su brzonogi kurvobandaši umalo iskoristili zbunjenost u odbrambenoj liniji Bubuleja, ali je u tim trenucima ponovo odlično reagovao O Bibok čija odlična forma izgleda traje li traje...
I kada su svi pomislili da je utakmica ušla u vode remija, a štoperica merioca Bulića polako otkucavala poslednje minute dogodio se hičkokovski preokret. Nemajući mnogo izbora, pošto su Bubuleje već mislile kako da bolje sačuvaju bod, Bonkacha je izvodeći korner proigrao McFathera koji se jedini nalazio u krugu od 9 metara ispred gola Kurve Bande, usledio je dupli pas i fantastičan udarac Piera iz mrtvog ugla sa desne strane desnom nogom. Svi su se tog trenutka zapitali gde je lopta prošla, ali to je manje važno (mada očevidci kažu da je prošišala iznad golmanovog levog uva) jer to je bio tramendes udarac i Bubosi su vodili, 2-1!!!
Nokautirani kurvobandaši krenuli su na sve ili ništa, loptu im je na polovini presekao Rocky Marciano i izbio sam ispred golmana. Nesebično je proigrao Bonkachu, ali je ovaj pogodio stativu! "Istina bilo bi i previše za njega posle onakvog gola za jedan dan" čulo se sa tribina uz uzdahe...
Slavlje na kraju u taboru Bubuleja i još jedna pobeda u uzbudljivoj utakmici u kojoj su oni većim delom bili inferiorni na terenu. Da li je ovaj tim ljubimac rimske boginje Fortune ili je to novi stil igre koji protivnici još nisu shvatili?
*
Stadion na sportskom centru, gledalaca: preko 50, vreme: oblačno, teren: asfaltni i suv.
KURVA BANDA: Suvonjavi vratar 5,5; Markan 6,5; Pavle 6; Visoki branič 5; Zlokas 6,5; Stex 5; Markanov drugar i čovek sa kojim su Bojan i Ćalo nekoliko puta razgovarali pijani u Frontu 5,5; Crnomanjasti 6; Čovek koji je pokušao da igra sa naočarima 5;
BUBULEJE: kap. Bibok 8; McFather 7,5; Kuljina 6,5; Labud 6,5; Butcher 6,5; Rocky Marciano 7; Boj-an 8,5
Igrač utakmice: Piere Bojan

By Mc Father

Post je objavljen 18.04.2006. u 20:29 sati.