Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/darkranger

Marketing

Evo nakon dva dana uhvatim vremena da prosurfam netom i napišem blog, kad ono naletih na ovaj članak na situ moj-posao, u kojem među ostalim stoji:

U SAD-u je bilo nekoliko slučajeva otpuštanja kada su zaposlenici, po mišljenju svojih poslodavaca, prešli granicu dopuštenoga. Novinar tjednika Weekly Post, Matt Donegan tako je dobio otkaz zbog pisanja uvredljivih komentara na rasnoj osnovi na svom blogu, a zaposlenica jedne zrakoplovne kompanije zato što je na blogu objavila vlastite fotografije na kojima je bila odjevena mimo pravila tvrtke.

U posljednje dvije godine postojanja hrvatske blogosfere zabilježeno je nekoliko opomena pred otkaz, pa i otkaza zbog pisanja bloga, kaže pokretač domaćeg blog sitea, Dario Markuš. Najpoznatiji je slučaj, našeg, sad već bivšeg diplomata u Washingtonu, Vibora Kalogjere, poznatog pod nadimkom Vibby. Tu je i zagrebačka učiteljica, koja je otkaz dobila zbog iznošenja informacija o lošim uvjetima u kojima radi. No, nakon reakcije i podrške mnogobrojnih blogera ubrzo je vraćena na posao, dodaje Markuš.
.......
Iako američki zaposlenici koji blogaju uglavnom pišu privatne dnevnike, statistike govore da ih čak 15% piše blogove o svom poslu. Uz to, prema istraživanju Employment Law Alliance, 16% njih često o svom poslu pišu negativnim tonom, ili u blogovima kritiziraju svog poslodavca, nadređenog, suradnika ili klijenta.

Mislim gluposti da ne može biti veća.
BTW:
Ja radim u najboljoj firmi u Hrvatskoj, imam najbolje nadređene i za ovu rečenicu očekuje povišicu.

Post je objavljen 18.04.2006. u 16:16 sati.