Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skunkworks

Marketing

System Of A Down

Datum rođenja: 1995
Mjesto i država: Kalifornija, SAD

Kao mnogi metal bendovi s kraja 90-tih System of a Down pronašli su ravnotežu između underground trash metal glazbe 80-tih i alternativne metal rock glazbe poput Jane's Addiction. Njihova darkerska, neo-gotička alternativna metal glazba kretala se stopama popularnosti sličnih bendova poput Korn i Deftones. Sredinom 90-tih pjevač Serj Tankian, gitarist Daron Malakian, basist Shavo Odadjian i bubnjar John Dolmayan osnovali su bend System of a Down u južnoj Kaliforniji. Njihova demo snimka s tri pjesme uskoro je počela kolati među poklonicima i sakupljačima metal glazbe pa se tako i povećavao broj obožavatelja ne samo u Americi, već i u Europi i na Novom Zelandu. Krajem 1997. bend je potpisao ugovor s etiketom American/Columbia Records. Njihov prvi istoimeni album objavljen je u ljeto 1998., što im je omogućilo sudjelovanje na Slayer i Ozzfest turnejama.

Promocija SOAD u Hrvatskoj
Masovna hipnoza

Službena promocija novog albuma grupe System Of A down "Hypnotize" u Hrvatskoj će se dogoditi u petak 2. prosinca u zagrebačkoj Jabuci, u sklopu programa Lunapark.

Podsjećamo, izašao je drugi od njihova dvostrukog albuma "Mezmerize/Hypnotize". S prvim dijelom, albumom "Mezmerize" već su osvojili ovogodišnu MTV nagradu za alter rock album godine. SOAD su se vratili sa novim izdanjem "Hypnotize", drugim ove godine, šest mjeseci nakon što je album "Mezmerize" u startu zasjeo na prvo mjesto Billboardove Top 200 ljestvice albuma. "Hypnotize" će biti objavljen u dvije verzije, CD i DualDisc, obje će sadržavati 12 novih pjesama.

Fanovi će u Jabuci moći premijerno preslušati album, a bit će organizirana i nagradna igra i projekcija DVD-a koji ide uz limited edition albuma, na kojem su ekskluzivni umjetnički radovi Vartana Malakiana, oca SOAD gitarista Darona.

Hipnoza System Of A Down
Drugi dio prepolovljenog albuma pred vama

Stiže novi System Of A Down. Grupa se vraća s novim izdanjem "Hypnotize", drugim ove godine, šest mjeseci nakon što je album "Mezmerize" u startu zasjeo na prvo mjesto Billboardove Top 200 ljestvice albuma.

Gitarist banda Daron Malakian kaže: "Ne možeš samo tako izdati dvostruki album i očekivati da će slušatelji samo sjedit i u jednom dahu probijat se kroz tako opsežno stvaralaštvo kao što je naše."

"Hypnotize" će biti objavljen u dvije verzije - CD i DualDisc. Obje će sadržavati 12 novih pjesama te umjetnički rad Vartana Malakiana, oca SOAD gitarista Darona.

Hipnotizirani System Of A Down
Druga polovica "Mesmerize" stiže u studenom
U trgovine 21. studenog stiže album "Hypnotize" System Of A Down, drugi dio dvostrukog albuma čija je prva polovica "Mezmerize" u trgovinama od proljeća.

Album izlazi u dvije verzije. CD verzija sadrži 12 pjesama, omot koji je radio otac gitariste Darona Malakiana, te poseban omot kojim se može spojiti "Mezmerize" i "Hypnotize" u jedno. Druga verzija je DualDisc koja će među ostalim sadržavati i ekskluzivne snimke iza scene sa snimanja oba albuma.

Prvi spot s ovog albuma je za naslovnu pjesmu, a režirao ga je bas gitarist banda Shavo Odadjian. Za Billboard.com je izjavio: "Iskreno, nisam htio raditi ovaj spot jer sam imao samo tjedan i pol odmora između dvije turneje, ali nakon što sam vidio što su drugi redatelji predlagali, imao sam dobru ideju koju sam prenio bendu i svi su se složili da upravo ja napravim taj spot."

Poznat kao konceptualan i vrlo kreativan redatelj Odadjian je privukao pažnju tvrtke Miramax Films koja mu je ponudila da režira svoj prvi dugometražni film.

System Of A Down su trenutno na turneji s Mars Volta na kojoj izvode po 29 pjesama - 110 minuta programa, a iduće godine kreću na svjetsku turneju.

Slam bang Kerrang za System Of A Down
Novi vladari crossover metal scene očekuju nagrade

System Of A Down su nominirani u pet kategorija za ovogodišnje "Kerrang!" nagrade.

Iako se radi o engleskom časopisu, u nominacijama dominiraju američki bendovi poput Foo Fightersa i SOAD. "Kerrang!" je jedan od vodećih i najutjecajnijih glazbenih magazina specijaliziran za žestoke i heavy glazbene žanrove.

Dodjela nagrada će se održati 25. kolovoza, a ceremoniju će voditi glumica i novopečena, osvjedočena žestoka rockerica Juliette Lewis.


Post je objavljen 17.04.2006. u 22:33 sati.