Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

(700) Pomoć Nihadi Gazić

Dvadesetčetverogodišnja Nihada Gazić nepokretna je od svoje 19. godine, a u njenoj sedmeročlanoj obitelji nitko ne radi...


Član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović danas je, s predstavnicima Kantonalne udruge Središnja Bosna oboljelih od polionelytisa, povrede kičme i kičmene moždine sa sjedištem u Kiseljaku, posjetio u Donjem Vakufu nepokretnu Nihadu Gazić. Ovom prilikom Franjo Mihaljević je u ime Udruge darovao Nihadi prijeko potrebna kolica i dvije specijalne hodalice.
Jović je pročitavši u Oslobodjenju «poziv za pomoć» hitro reagirao i kontaktirao predsjednicu Udruge Vanju Molinar, te su Nihadi osigurana potrebna pomagala.
Ova 24. godišnja djevojka, iz sela Gazića kod Gornjeg Vakufa/Uskoplja trenutno boravi u porodici svoje sestre Ramize Muheljić u Donjem Vakufu. Nepokretna je od 19. godine a prije tri godine liječnici su joj dijagnosticirali multipla sklerozu U sedmeročlanoj porodici Gazić niko ne radi - Nihadin otac je također bolestan, majka je domaćica a sestre i dvojica braće traže posao. Jović je pozvao sve koji su u mogućnosti, na bilo koji način, da pomognu ovoj djevojci i njenoj porodici.
Prilikom današnje posjete porodici Nihade Gazić s Jovićem su bili predstojnik Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH Davor Čordaš i načelnik općine Gornji Vakuf /Uskoplje Marinko Krajina. (Izvor PredsjedništvoBiH)


Post je objavljen 13.04.2006. u 08:00 sati.