Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/loris1986

Marketing

Hajduk-Dinamo 1:0


SPLIT – Hajduk je slavio u derbiju koji je ponudio dva različita lica, nezanimljivo prvo poluvrijeme i uzbudljiv nastavak. Utakmica ravnopravnih rivala jednim potezom Cimirotiča otišla je na stranu Splićana. S ovih 1-0 protiv budućeg prvaka, Dinama, Splićani su sebi osigurali sitnu zadovoljštinu da barem malo ublaže gorak okus ove grozne sezone na izmaku.
Čovjek odluke bio Sebastjan Cimirotič koji je u 49. minuti zabio jedini gol. Slovenskom internacionalcu, neokrunjenom “kralju driblinga”, ovo je bila druga prvenstvena utakmica u dresu Hajduka, prvi meč odigrao je protiv istog protivnika prije dva mjeseca, a sad mu je pošlo za nogom da odluči pobjednika.

Derbi je odigran u nesvakidašnjem ambijentu pred oko deset tisuća gledatelja, a od toga je bilo tisuću Boysa koji su okupirali južnu tribinu.
U prvih 45 minuta gledali smo siromašan nogomet, bila je to negledljiva predstava bez ritma i pravih šansi. Hajduk je imao prividnu inicijativu, ali Splićani nisu pronalazili načina da zaprijete Turini. Jedini udarac prema vratima Dinama uputio je Cimirotič u 7. minuti, ali učinio je to traljavo, lopta se jedva dokotrljala do Dinamova čuvara mreže. Druga poluprigoda bila je rezultat propusta Ettoa, ali Erceg nije iskoristio poklon.
Inače, Cimirotič je najviše pokazao, svojski se trudio, pokušavao je driblinzima napraviti prevagu, ali nije imao pravu podršku suigrača.

Uz Cimirotiča tek je Kranjčar uspijevao učiniti poneki potez, a sve je to bilo premalo. Bonačiću je glavobolju zadala i ozljeda Žilića koji je morao u 29. minuti napustiti travnjak, a zamijenio ga je Kralevski. Dinamo je bio konkretniji i opasniji. Brzonogi Bošnjak i Eduardo s lakoćom su bježali svojim čuvarima, a u dva navrata lijevom stranom sjurio se kao brzi vlak Carlos. Brazilac je imao lijepe prigode, jednom je gađao ravno u Pletikosu, a drugi put se spetljao u presudnom trenutku.

Matnu prigodu Dinamo je imao na isteku poluvremena, ali je Eduardo promašio čitava vrata s pet metara. Modrić je iz sredine terena gurnuo loptu na bok do Bošnjaka, ovaj je zavrnuo na peterac, a Eduardo da Silva gađao je nebu pod oblake.
Nastavak je ponudio bolji nogomet i daleko više uzbuđenja. Hajduk je pokazao ozbiljne namjere i to je rezultiralo pogotkom za 1-0. U 49. minuti Blatnjak je podvalio loptu iza leđa Dinamovih stopera, ondje se našao Cimirotič koji je u stilu pravog golgetera pogodio suprotni kut, u malu mrežu Turininih vrata.
Nakon pogotka uzavrela je atmosfera na travnjaku i tribinama, među navijačima je bilo bakljade, a na travnjaku su pljuštali kartoni. Po crveni sa svake strane, Andersonu i Miladinu. Anderson je ušao u igru u 80. minuti umjesto Bošnjaka, a na travnjaku nije proveo niti petnaest sekundi, a već je zaradio isključenje. Dinamov centarfor od milijun dolara srušio je s leđa Ercega koji mu je pobjegao uz aut liniju, a sudac Kovačić nije razmišljao ni trenutka nego mu je pokazao crveni karton i put u svlačionicu. Miladin je kažnjen u 89. minuti kad je dobio drugi žuti.
Na travnjaku smo gledali ravnopravnu borbu, ali bez pravih šansi. Dinamo je najozbiljnije zaprijetio kada je Mamić s 25 metara pogodio slobodnjak, a Pletikosa odbio, dok je minijaturu za kraj priredio Kranjčar koji je okrenuo dvojicu u 16-ercu, ali nije pogodio suprotni kut.
Image hosting by Photobucket

Post je objavljen 17.04.2006. u 21:15 sati.