Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Crkvene "istine"

U propovijedi posvećenoj uskrsnuću Kristovom nadbiskup splitsko-makarski govorio je i o aktualnim društvenim pitanjima, kazavši kako je 'stina je da se donosi sve više zakona protiv korupcije, kriminala, droge..., ali se ipak stalno tapka na mjestu'.

Usuđujem se tvrditi da je to zbog nedostatka vjere, rekao je msgr. Barišić, ocijenivši da nisu samo društvene institucije odgovorne, one pokušavaju, i moraju pokušavati, rješavati sve probleme, ali problem je dublji... www.tportal.hr


Ispada da su ateisti najveće zlo ovog društva, jer eto oni nemaju vjere koja je nužna da bi čovjek bio pošten.

Ja sam recimo ateist… ili bolje rečeno agnostik, ali crkvi je to sve isto. Pa ipak, živciram se svaki put kad vidim kako deklarirani katolici beskrupulozno „jame“ diljem lijepe naše bez ikakvog straha pred Bogom.

Msg. Marin Barišič mogao je biti precizniji i točno ukazati na koga se odnosi ta njegova izjava, ali to crkvi nije u interesu. Crkva i ti lopovi koji sežu u sam vrh vlasti sklopili su prešutan pakt. Vlast će osigurat obilata financijska sredstva crkvi, a crkva će za uzvrat zatvoriti jedno oko i na propovijedima govoriti toliko uopćeno da će se svaki smisao propovijedi izgubiti.

Crkva je imala snage bezrezervno stati iza pripadnika njihove kaste, dokazanog pedofila Čučeka, ali kad treba stati iza osiromašenog naroda, tada se oči zatvaraju i skreće se pozornost s pravih problema na nekakve imaginarne probleme kao što je „nedostatak vjere“ koji je kriv zbog toga što se zakoni ne provode.

Vrlo je jednostavno. Zakoni se ne provode jer bi ih trebali provodit upravo oni koji su odgovorni za današnju situaciju u zemlji.

Post je objavljen 17.04.2006. u 14:21 sati.