Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ddadd

Marketing



Film Noir :-)

Prvo da vas nešto pitam. Ako napišem ovo što ću napisati, koliko vas će još pogledati post ispod, moj novi aforizam za koji samo čekam da mi netko napiše da ga je već čuo :) Slobodno napišite ispod bilo kojeg posta što mislite o njemu, neovisno o tome koliko je taj post star - nemojte se sputavati, niste mi dosadni, naprotiv :)

A sad sljedi ovo što vam želim reći...nešto što se dogodilo noćas dok sam u sumnjivom kiosku na kraju Zapruđa sa Dragom kupovao čokoladu...istinita priča!

****

Uskršnja je noć. Sablasna mirnoća bila je samo privid. Osim ponekog šetača psa i par teturavih pijanaca nikoga nema na ulicama grada, ali krikovi su ionako negdje drugdje, daleko od vidljive stvarnosti. Dvoje ljudi, Draga i ja, u starom prašnjavom autu jure put kioska na kraju Zapruđa, jedinog mjesta u blizini na kojem se može kupiti čokolada.

Prilazimo ružnom kiosku, smeta mi golemi terenac koji nepomično stoji nasuprot nama te stalno pali i gasi svjetla. Parkiramo i izlazimo iz auta. Dok mi hodamo prema kiosku iza mog auta stane još jedan auto sličan mom. Iz auta izlazi prelijepa mlada žena. Čim je izašla tajanstveni auto se okrenuo i nestao u noći.
Čovjek koji je radio u kiosku bio je na trenutak izašao van noseći vreću punu staklenih boca. Kad se vratio pred kioskom se već skupio maleni red. U tom redu stajali smo Draga i ja prvi na redu, iza nas ta lijepa mlada žena, a pokraj nas stajao je čovjek koji je izgledao kao pijanac, ali moje je kockarsko oko ocjenilo da nije pijan!

Draga je kupila čokoladu. Platila je novčanicom od sto kuna a čovjek u kiosku vratio joj je petsto kuna! Draga je odmah primjetila pogrešku i čovjek se počeo ispričavati da je mislio da mu je ona platila novčanicom od tisuću kuna. Nakon kupnje ušli smo u auto i krenuli, skoro zgazivši 'pijanca' koji je s nama čekao u redu. Pijanac je brzo otrčao u mrak a onaj terenac koji je dok smo dolazili palio i gasio svjetla izjurio je pred kiosk. Mlada žena koja je čekala iza nas ušla je u terenac.

"Zamisli, a mogla sam imati petsto kuna da nisam odmah primjetila zabunu!"
"Nije bila takva zabuna." rekao sam ja.
"Kako to misliš?"

"Pijanac nije kupio ništa, samo je nadgledao je li transakcija dobro prošla. Tih petsto kuna je plaća onoj ženi da uđe u terenac! Ona je prostitutka!"

Draga me pogleda zapanjeno. "Zamisli!" veli ona. - "A baš sam si mislila kako mi ne bi dobro vratio kusur sve da sam mu i dala tisuću kuna!"
"Razlika je bila 460 kuna...koliko sam čuo, tu negdje je i tarifa" prisnažim te nastavim:

"Bilo mi je odmah čudno kako je taj u autu s kojim je došla ostavio tu lijepu mladu ženu da sama ode do kioska i kupuje, a on ode! Taman da žena tu i stanuje oko tog kioska nema zgrade 100 metara uokolo, a tu se stalno motaju neki čudni tipovi, ne bih ja tu ni lud ostavio svoju curu samu. Nadalje, čudio me tip koji je bez razloga palio i gasio svjetla kad smo dolazili. Još više me čudio trijezni pijanac! Tek kad su tebi dali krivi kusur, i kad je, nakon što je mlada žena iza nas nešto 'kupila', 'pijanac' pohitao ne kupivši ništa shvatio sam sve. A kad je terenac zatim pokupio ženu to je bila samo potvrda!"


Bilo bi mi draže da sam samo kupio čokoladu ne primjetivši ništa. Čudne stvari dešavaju se iza kulisa usnulog grada...stvari o kojima mi koji živimo daleko od noir priča uopće ne sanjamo...


Voli vas vaš Ddadd...


Post je objavljen 17.04.2006. u 12:40 sati.