Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

Nedjelja i pobjeda

Nedjelja i pobjeda- Isus živi


U prvi dan tjedna ( po ondašnjem , židovskom , brojanju dana u tjednu), Isusa nisu pronašli u grobu. Rano ujutro je već kamen bio pomaknut i grob prazan. Prvo Ga je vidjela Marija iz Magdale , a onda redom svi učenici , sve do par stotina ljudi ! Neki su ga i doticali da bi se uvjerili da je to doista On i da je to materijalno tijelo, a ne neka utvara. Isus je doista ustao iz mrtvih , Isus je doista uskrsnuo !

Uskrsnuće je kraj jednog procesa i početak drugog; kraj muke i otkupljenja a početak proslavljenja i vladanja.

Uskrsom Isus ostvaruje pretpostavke za pobjedu nad grešnom prirodom u nama , Adamovom i Evinom prirodom , 'Jer kao što u Adamu svi umiru, tako će u Kristu svi oživjeti. Svaki po svom redu : prvenac Krist , potom , u vrijeme njegova dolaska, Kristovi pripadnici.'- 1 KOR 15 : 22,23

Par dana kansije bio je uznesen. Mi vjerujemo da danas Isus 'sjedi o desno Ocu'; da je njemu ,Isusu , dana 'sva vlast na nebu i na zemlji' ; ' doće ponovo u sili i slavi ...'. To je ta Isusova slava , a počela je uskrsnućem. Samo uskrsnuće je znak koji ukazuje na ove potonje vrijednosti; smrt je pobjeđena; otvoren je put u Raj; Isus je uznesen; On je Vladar – njemu se treba moliti!

Vrijeme Uskrsa puno je običaja i simbolike; puno je tradicija i formi različitih oblika. A svaka forma je prazna ako nema sadržaja za koji je predviđena i na koji ukazuje. Metafora o mijehovima i vinu tu je primjerena.

Isus je živ ! Da li je živ i u nama, našim srcima, mislima i životu svakodnevnom? Hvala Bogu ako je ! Ako nije ; takav vam , takav nam Uskrs želim ; da Isus živi u nama ; da Isus oživi u nama, i da se u nama nađu forme koje će ga moći primiti i držati.

SRETAN USKRS !






Post je objavljen 16.04.2006. u 19:57 sati.