Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

4. Proljetni otvoreni go-turnir Go-kluba 'Velika Gorica' – 15. 04. 2006.

I pored blagsdskog ozračja uz obveze u obiteljskim krugovima; školskih praznika; lijepog vremena za igre na otvorenom i izlete, sakupio se ljep broj natjecatelja. Šesnaestoro. Razigrana i zaineteresirana skupina puna natjecateljskog naboja odradila je danas pet zanimljivih kola natjecanja. Bilo je iznenađenja i promjena kategorija. Čak četvorica je napredovala danas po kyuu.
Vrijeme za razmišljanje 30 minuta po igraču i byoyomi od 15 sekundi za potez. Komi u ravnopravnim partijama je bio 6,5 poena. Partije su bile handicap po razlici u kategoriji umanjenoj za 2. Igralo se u 'Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' u Zagrebačkoj 90.
Odigrano je pet kola.
Pogledajmo konačni redoslijed:

1. Zakanj Matej 6. kyu (Velika Gorica), 5 bodova i sos 16;68;16
2. Robotić Tea 8. kyu (Velika Gorica-Vukovina), 4 boda i sos 16;66;11
3. Anić Josip 12. kyu (Zagreb-Sesvete), 4 boda i sos 14;64;9
4. Smud Mladen 3. dan (Velika Gorica), 3 boda i sos 16;62;7
5. Pejanović Fran 16. kyu (Zagreb), 3 boda i sos 14;66;6
6. Primetica Nikola 19. kyu (Zagreb), 3 boda i sos 14;61;7
7. Srkoč Nikola 22. kyu (Zagreb), 3 boda i sos 12;64;4
8. Anić Ivan 13. kyu (Zagreb-Sesvete), 3 boda i sos 12;61;5
9. Ugarčina Marko 11. kyu (Velika Gorica), 2 boda i sos 11;59;2
10. Vračan Luka 17. kyu (Velika Gorica), 2 boda i sos 10;66;1
11. Vračan Marko 10. kyu (Velika Gorica), 2 boda i sos 10;65;1
12. Novak Marko 12. kyu (Velika Gorica), 2 boda i sos 8;57;1
13. Švarc Marijan 20. kyu (Zagreb), 1 bod i sos 12;54;2
14. Karupović Adil 21. kyu (Velika Gorica), 1 bod i sos 10;38;1
15. Vračan David 25. kyu (Velika Gorica-Mraclin), bez bodova i sos 11;51;0
16. Galeković Filip 25. kyu (Velika Gorica), bez bodova i sos 8;32;0
sos-bodovi su prikazani kao – sos-bodovi;sosos-bodovi;sodos-bodovi
sos – zboj bodova protivnika
sosos – zbroj sos-bodova protivnika
sodos – zbroj bodova pobjeđenih protivnika
Nove kategorije:
11. kyu: Josip Anić
15. kyu: Fran Pejanović
18. kyu: Nikola Primetica
21. kyu: Nikola Srkoč
O Mateju nemam što novo reči. Nedavno je napredovap u 6. kyu, ali mu ni ta prednost ne odgovara. Kao da bi još trebalo mijenjati kyu na bolje. Ta, zar da u njegovom slučaju potpuno zanemarimo rating EGF? I danas je izpobjeđivao sve svoje protivnike. Šteta što nije bilo Zvonka, pa Daniela, pa Sira. Bilo bi tada zanimljivo pratiti Matejev rezultat. Morati ću uskoro ažurirati tablice uspješnosti na ovim turnirima u Gorici. Mora da je Matej i tamo puno napredovao. Danas je Matej pobjedio sve direktne konkurenta: Teu, Josipa i Mladena.
Druga je danas bila Tea. Berlin joj je, očito, digao formu. Izgubila je jedino od pobjednika turnira Mateja i to za sitnih 4,5 poena. Reklo bi se da joj je prvo mjesto pobjeglo za sitno. No, nije bilo baš tako lako kako broj pobjeda pokazuje. Bile su tu i dvije njene tijesne pobjede i to protiv Ivana Anića za samo 1,5 poena, te u zadnjem kolu protiv Nikole Primetice za samo pola poena. Da sada još samo dodam i onu izreku: 'Jake i sreča prati.'
Treći je bio Josip Anić. I on je izgubio samo od pobjednika turnira Mateja. Čuo sam da je u toj partije bilo ponešto i sreče za Mateja. Radilo se o jednoj grupi koja je mogla odlučiti ishod partije. No, lako je poslije bitke. Mene je Josip sredio znalački. Puno je davati mu devet prednosnih kamenčiać. Lijepo barata prostorima. Oborio sam mu grupu u sredini ploče, ali čemu kada je njegova prednost bila nedostižna u nadzoru prostora. Pobjedio me za lijepih 4,5 poena razlike.
Četvrta je moja malenkost. Izgubih od Mateja i Josipa. Ne žalim. Mladići su stvarno bili dobri. Želim im puno uspjeha u napredovanju u ovoj igri. Ide to njima vrlo dobro, da ne kažem odlično. Tješi me što je to ipak uz prednosne kamenove, ali su mi sve bliže. Što se moje igre tiče, s njom nisam zadovoljan. Na momente viđam nemoguće razvoje. Imaginiram; zujim; baljezgam potezima.... Ah, moje standardno nezadovoljstvo sobom samim. Kod nas igrača goa česta je samokritika. Često i uvečana.
Peti Fran Pejanović i šesti Nikola Primetica su rame uz rame. Razdvaja ih tek sosos. Obojica nepreduju u bolje kyueve. Fran je od jačih iznenadio pobjedom Marka Vračana, a Nikola Marka Novaka, Marka Ugarčinu i Ivana Anića. Nikola je bio furiozan i prošlu srijedu u Velebitu. Nastavio je i ovdje. Ugarčinu je pobjedio za 9,5, a Ivana Anića za samo 1,5 poen. Bilo je uzbudljivo tim više što je od Tee izgubio za samo pola poena.
Nikola Srkoč i Ivan Anić su također istih bodova i istog sos-a i djeli ih također tek sosos. Tek tu je Nikola malo bolji. Nešto se mijenja kod Nikole. Počeo je igrati vrlo motivirano, a time i pobjeđivati. Danas je tako pobjedio Marka Vračana podosta uvjerljivo rušeći mu grupe, a Ugarčinu za uzbudljivih pola poena na kraju. I on napreduje u bolji kyu. Ivana Anića je u trećem kolu neugodno iznenadio Primetica za 1,5 poena i tako mu oduzeo šansu za igru za vrh. Ovako je Ivan osmi, a to je sredina tablice.
Od devetog do dvanaestog mjesta slijedi četvorka sa po dvije pobjede. To su: Marko Ugarčina, Luka i Marko Vračan, te Marko Novak. Marko Ugarčina je gubio neke partije neočekivano. Luka je bio negdje na svome nivou. Marko Vračan je danas podbacio, a Marko Novak je danas došao nakon duže pauze. Nije lako odmah uči u igru punom snagom. Naišao je na razigranu skupinu mladih zanesenjaka goom.
Marijan i Adil sa po samo jednom pobjedom su trinaesti i četrnaesti. Adil je otišao nakon trećega kola. Marijan je u prvom kolu pobjedio Marka Novaka, a onda su kola krenula nizbrdo porazima. Biti će i boljih dana.
David je igrao svih pet kola, ali još uvijek pobjede nema. Filip je otišao nakon trećega kola zajedno s Adilom. Također nije postigao niti jednu pobjedu.
Slijedeći vikend demo grupno na Potvoreno prvenstvo Slovenije što se igra na Bledu, pa neće biti u Centru Proljetnog turnira. S 5. Proljetnim nastavljamo u subotu 29. travnja.
Još jednom svima sretan Uskrs i vidimo se uskoro
bl. Muradenu wave

Post je objavljen 15.04.2006. u 22:06 sati.