Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paor

Marketing

Ah, taj kulin...

Ah, taj kulen... Treba ga držati na hladnom mjestu, prosušiti, dimiti u pušnici, čuvati na propuhu, potom u podrumu, a o ljubavi da i ne govorimo. Za neokrunjenog suhomesnatog kralja sladokusci će potegnuti kilometre, posegnuti duboko u lisnice pronađu li samo nekoga da im kulen proda, a onda ga nuditi samo posebnim osobama u posebnim prilikama uz šljivovicu i vino. (http://www.coolinarika.com)




"Jutarnji list"

U hotelu Admiral u Vinkovcima danas je utemeljen Centar za kulen-kulin d.o.o., institucija čije je osnivanje inicirala udruga Slavonski domaći kulen sa sjedištem u Drenovcima.
Novoimenovani Nadzorni odbor Centra za kulen za direktora je izabrao diplomiranog veterinara iz Bogdanovaca Marijana Gelu, a centar će se baviti procesom zaštite tog prepoznatljivog autohtonog hrvatskog i slavonskog proizvoda. Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Centar će voditi brigu o organizaciji pripravljanja i prodaji tog najpoznatijeg slavonskog prehrambenog proizvoda, a proizvodnja kulena temeljit će se na studiji koju je u suradnji sa stručnjacima iz Ministarstva poljoprivrede izradila udruga Slavonski domaći kulin iz Drenovaca.

Dugotrajni proces zaštite kulena uoči ulaska Hrvatske u EU trebao bi dobiti konkretnije obrise do kraja ove godine, kada će biti spremni i konačni prijedlozi za registraciju tog proizvoda prema standardima EU-a, potvrdio je pročelnik Odjela poljoprivrede Vukovarsko-srijemske županije Andrija Matić.

Post je objavljen 15.04.2006. u 22:03 sati.