Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ob

Marketing

Subota i pravda

Isus u Subotu


U subotu je Isus bio mrtav. Smrt je bila okrutna , u 'Pasiji ' možda malo prenaglašeno, ali svakako -krvavo okrutna! Nastupila je zbog iskrvarenja- doista kao 'janje na klanju' ! Smrt , kako je mi obično shvaćamo , je odvajanje duhovnog i tjelesnog 'dijela ' našeg bića. Pošto je 'Duh onaj koji oživljava'- IV 6 :63 , tijelo bez duha počne propadati i na kraju se vrati u prah.

Isus je bio mrtav da bi mi mogli oživjeti. Isus je kažnjen smrtnom kaznom da bi nama grijesi mogli biti oprošteni. Tu se našla i Božja pravda i milost; pravda se očitovala na Isusu a nama je omogućena milost. Bog koji je i apsolutna pravda , morao je kazniti grijeh, morao je kazniti prijestupe. A plaća za grijeh je smrt ; propisana kazna za grijehe je smrt : i duhovna i tjelesna.

Dok je bio mrtav ; Isus je , u tom tuhovno svijetu i duhovnom stanju otišao u svijet smrti . Vjerovali ili ne , ali i tada je propovjedao! 'Jer i Krist je jedanput umro zbog grijeha , pravedan za nepravedne , da nas privede k Bogu ; on koji je bio ubijen u tijelu, ali oživje duhom . U duhu je otišao propovjedati duhovima koji su se nalazili u tamnici, onima koji su nekoć bili nepokorni kad ih je Božja strrpljivost čekala u vrijeme Noe, ...'- 1. Pet 3 :18 - 20a .

Na kraju je preuzeo i vlast nad svijetom smrti , što nam simbolički opisuje tekst iz Otkrivenja 1 : 18 '...Bio sam mrtav , ali evo , živim u vijeke vijekova i imam ključeve smrti i podzemlja.' Tek nakon što je propovjedao i uzeo ključeve iz podzemlja , počeo je poces Isusovog ponovog povratka u svijet živih. Par sati nakon toga je i njegovo tijelo oživjelo!

Našom ispovjedi mi možemo lako dobiti oproštenje( i ponovo se učvrstiti u milosti) , zato što je na Isusu teško bila zadovoljena pravda.


Post je objavljen 15.04.2006. u 11:57 sati.