Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chochoworld

Marketing

VRSTE ČOKOLADE

ČOKOLADA ZA KUHANJE:

ako na čokoladi ne stoji uputa da je namenjena i za direktnu konzumaciju i za kuhanje, ova se vrsta koristiisključivo za izradu kolača. Iako ima intezivan okus najvjerovatnije ima manje kako-maslaca i ne tako finu teksturu kao neke druge čokolade. zato sačuvajte je samo za recepte u kojima će se mješati s drugim sastojcima.


KAKAO PRAH

Ako se radi okusa tretiraolužinom kakao prah se pripremao na nizozemski način. Mnogi kuhari preferiraju upravo ovako pripramljen kakao prah i koriste ga za sve moguće namjene uključujući kuhanje, pečenje, zamsrzivanje ili spravljenje čokoladnih napitaka. Prah se može korisitit i umjesto čokolade za kuhanje ali u tom slučaju jedna žlica maslaca i tri žlice kakao praha dolaze na svakih 30 g trežene čokolade. Ako imate samo kakao prak koji nije pomiješan s lužinom majstori kuhinje preporučuju dodavanje male količine bikarbone.


OBIČNA ČOKOLADA ILI ČOKOLADA ZA JELO

ona je običmo naprikaladna za spravljenje kolača, no neke čokolade, posebno iz Švicarske i Belgije imaju veći postotak macnoće pa možeposlužiti umjesto čokolade ze prekrivanje.
Općeniti, što je čokolada tamnija sadrži više čokoladnog likere- od 100 posto u čokoladi za kuhanje do 10 posto u mliječnoj čokoladi. Prava čokolada sadrži kakao maslac, dok inferiorni produkti sadrže druge biljne masti.


Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 14.04.2006. u 15:18 sati.