Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/necastivi

Marketing

Copy Protected

Image hosting by PhotobucketZnate li što me raspizdi?
Hm, dobro, nisam baš najbolje počeo, jer mene raspizdi i baba na štakama u tramvaju kad mi se neće ustati.
Ajmo ponovo.
Znate li što me JAKO raspizdi?
To je već bolje, iako ne ocrtava do kraja ono što hoću reći, ali ljudskim jezikom je nemoguće izraziti se adekvatno, ali bar imam uvod.
Sad možemo dalje.
JAKO me raspizdi kad za svoje novce ne dobijem ono što sam platio, a kad prigovorim još me čudno gledaju. Znate ono kad naručite malu kavu, a nadrkani konobar vam donose tri decilitra neke krem tekućine. Kad mu kažete da ste tražili malu kavu, on se uvrijedi, kao da ste vi tu zbog njega, a ne obratno. No oni na kraju ipak donesu malu kavu, i vi u većini slučajeva ipak dobijete ono što plaćate.

Ali, postoje slučajevi kad ne možete odmah reagirati, a da ste popušili vidite kad je već kasno. Jedan od takvih slučajeva je navada naših diskografskih kuća da stavljaju zaštitu od kopiranja na CD s glazbom. I onda vi kupite CD, hoćete si spržiti jedan primjerak za u auto, ili prebaciti u mp3, jer ste već zaboravili da su nekad postojali discmani. Oni ogromni nezgrapni, u koje je stao samo jedan klasični CD, a ako ste slučajno htjeli ponijeti malo više glazbe sa sobom, trebala vam je dodatna torba za CD-e.
I spržite vi njega, ne da bi ga dilali dalje, samo da ne morate svaki put nositi original sa sobom ili prebacite ga u mp3 da vaš iPod dobije svrhu, ali sve muca, preskače, mislite da će sve otići u zrak.

Takva krajnje bezobrazna, a najvjerojatnije i nezakonita rješenja su postala omiljena kod naših izdavača.
Ne zanima njih što je mp3 format postao standard ne samo za «prijenosnu» glazbu, već i za kućnu uporabu i tako vam iz svog bezobrazluka ograničavaju slušanje glazbe koju ste uredno platili. Isto tako ih boli neka stvar što je kvaliteta medija na kojima oni izdaju glazbu lošija od praznog medija koji košta 70 lipa, i ne dopuštaju vam da si napravite backup, najvjerojatnije očekujući da ćete bar tri puta kod njih kupiti isti CD, jer se brzo «izliže».
No zaboravimo kretene koji još nisu shvatili da još nikome nije uspjelo napraviti zaštitu koja nije probijena, ponekad i na vrlo jednostavne načine.

«Problem» s takvim medijima možete vrlo lako riješiti sa ovim lijepim programom TUNEBITE.
Tunebite radi odlično svoj posao (prebacivanje glazbe sa digitalno zaštićenih medija u razne formate) i to na krajnje jednostavan način. On naime, simultano snima glazbu koja se u tom trenutku reproducira u playeru koji ima licencu za tu datoteku. Na isti način skinut će i zaštitu sa pjesama kupljenih na internetu, odnosno presnimit će ih i nove datoteke će biti nezaštićene.

Postoji doduše i jedan mali problem, a to je da za TUNEBITE ne postoji crack na internetu, ali cijena od 14.90 USD stvarno nije prevelika za frustracije koje riješava. Demo verzija ima ograničenja, ali pokazat će vam svoju moć.

Eto, pa sad vi opet recite da JA ne mislim na vas, i ne borim se protiv vaših tlačitelja. No nema veze, kad dođe vrijeme, shvatit će tko zaslužuje.

Voli vas vaš Nečastivi !!!



Post je objavljen 14.04.2006. u 12:08 sati.