Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koreja

Marketing

Vijesti iz Koreje

Island prestigao Koreju po internet povezanosti

Iako je izgubila status zemlje koja najviše koristi internet, vjerovalo se da još uvijek ima najbolji internet. Što je i istina, u Koreji je internet broadband download veza najbrža zahvaljujući fiberoptičkoj vezi. Što god to značilo. Ipak, prema posljednjim podacima organizacije za Economic Cooperation and Development, Island je prestigao Koreju po postotku ljudi koji koristi broadband internet vezu, 30% njih, u Koreji je taj postotak nešto manji, slijede Nizozemska i Danska.

SAD pregledava financije Sjeverne Koreje

Glavni pregovarač sa Sjevernom Korejom u vezi nuklearnog programa, upozorio je jučer (u četvrtak) da će Washington nastaviti pozorno pratiti (proučavati) financije te komunističke zemlje ukoliko ona ne odustane od svog nuklearnog oružja. Sjeverna Koreja, "mora shvatiti da, dokle god bude proizvodila nuklearno oružje, mi ćemo pozorno pratiti njezine financije," rekao je asistent državnog tajnika Cristopher Hill poslovnoj grupi u Seoulu.

Arabski Gulf protiv Koreje u Al Ain

Arapski Gulf Ragby World Cup počinje s kvalifikacijama protiv Koreje 5. svibnja. Bit će to utakmica koja će uči u povijest jer će se po prvi put održati na stadionu Al Ain nogometnog kluba s kapacitetom od 16 000 ljudi. To će biti prvi ragby meč ikad na Khalifa stadionu, domu prvaka Asije 2003., a cilj utakmice je privući pozornost na sport.

Južna Koreja kupuje 245 vojnih helikoptera

Vlada Južne Koreje odobrila je multimilijunski ugovor kupnje 245 helikoptera od tvrtke Eurocopter, obznanila je jučer tvrtka. Novi helikopteri zamijeniti će zastarjele helikoptere made in SAD. Ugovor je vrijedan između 6 i 8 milijuna eura, a proizvodnja će započeti 2011. Trajat će 10 godina.

Koreja domaćin ASEM Finance Ministers’ Meeting 2008

Južna Koreja će 2008. biti domaćin Azijsko-Europskog sastanka (ASEM) ministra financija. Isti financijski ministri anonimno su prihvatili Koreju kao domaćina zadovoljni s njezinim domaćinstvom 2000. godine, izjavio je za novinare podministar finanija i ekonomije Koreje, Bahk Byong-won.

Post je objavljen 14.04.2006. u 11:25 sati.