Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/domoljubni

Marketing

Burek od sira

Vrijeme pripreme: 60 min.

Sastojci:

1 kg kora za burek (debljih)
1/2 kg svježeg kravljeg sira,
1/2 l mlijeka
2 jaja
sol
ulje
2 vrhnja


Priprema:
Od 1 kg kora za pitu ili burek, odvojiti 4 na stranu. Ostale kore iskidati na komadiće u jednu posudu, dodati sir, mlijeko, 1 jaje, soli po ukusu, 2 žlice ulja, 1 vrhnje. Sve zajedno izmiješati, ostaviti da odstoji 30 minuta da kore upiju mlijeko i da nabubre.

Nauljenu tepsiju ili vatrostalnu zdjelu, obložiti sa 2 kore, sve prethodno pripremnljeno sasuti, te pokriti sa 2 ostale kore, premazati sa uljem i staviti peći u pećnicu na 220 stupnjeva.

Kada je napola pečeno, nakon 20 minuta, izmutiti vrhnje i jaje, premazati preko kora i zapeći do kraja.


Post je objavljen 14.04.2006. u 09:47 sati.