Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuhinjica

Marketing

PINCA (pogača)

- Evo nešto Uskršnje, da budemo- up to date- :).. uvijek sam se čudila kako mama radi pince bez po' muke, a sad u biti vidim da to nije neka mudrost. Samo malo volje i vremena. I za Uskrs će se svi diviti djelu vaših ruku! Sretno! :)





Sastojci
1,5 kg Pšeničnog glatkog brašna tip 550 Podravka
narančina korica
limunova korica
sol
2 Vanilin šećera Dolcela
8 žumanaca
400 g šećera
300 g maslaca
100 g svježega kvasca

Za premazivanje:
1 jaje

Postupak
1. Izmrvljeni kvasac izmiješajte s malo šećera, malo ugrijanog brašna i mlake vode, pa ga pokrivenog stavite na toplo mjesto da se digne.

2. Preostalo brašno ugrijte i s maslacem sitno razmrvite. U sredini napravite udubljenje i dodajte šećer, žumanca, vanilin šećer, sol, limunovu koricu i na kraju dignuti kvasac. Prema potrebi dodajte malo toplog mlijeka.

3. Umijesite čvršće tijesto i dobro ga izradite te pokriveno stavite na toplo mjesto da se diže 4-5 sati.

4. Dignuto tijesto razdijelite prema želji na 3-4 dijela i svaki dio oblikujte u okrugle oblike - sirnice.

5. Oblikovane sirnice stavite na pek-papir i pokrivene držite na toplome mjestu dok ne udvostruče volumen.

6. Svaku zatim zarežite nožem u tri dublja reza od sredine prema kraju, premažite jajem i pospite grubo tucanim šećerom. Pecite u vrućoj pećnici na 180-200°C oko 45 minuta.


Vrijeme pripreme 2 h
Energ. vrijednost na 100g 383 kcal / 1607 kJ



Post je objavljen 14.04.2006. u 08:41 sati.