Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Ivo Pukanić još jednom potvrdio večeru s Pavićem, Mesićem i Hombachom


Predsjednik RH Stjepan Mesić, glavna urednica Nacionala Sina Karli i predsjednik NCL Media Grupe Ivo Pukanić


"Ne znam znate li, Nino Pavić i ja smo se pomirili", rekao nam je Ivo Pukanić, predsjednik Uprave NCL Media Grupe, s kojim smo razgovarali prošloga tjedna. Povod za intervju bila je najezda besplatnih novina u Hrvatskoj, jer je upravo Ivo Pukanić prvi pokrenuo takav projekt u nas. No, najprije su nas zanimali detalji mirenja s Pavićem.

"Pomirili smo se prije tri mjeseca. Bilo je to na inicijativu Bode Hombacha (član Uprave koncerna WAZ, op. a.) i predsjednika Mesića. Nazvao me predsjednik i rekao da postoji inicijativa da se odnos između mene i Pavića poboljša te da napokon prestanu trvenja. Pitao me jesam li za. Rekao sam da osobno protiv Nine Pavića nemam ništa. Dapače, da sam od njega u životu mnogo naučio. Za Pavića sam radio nekoliko godina, vrlo savjesno i dobro. Mislim da sam mu puno pomogao od 1991. do 1995. da se Globus digne. Ako netko razumije novine u Hrvatskoj i ako s nekim o tome mogu razgovarati, onda je to Nino Pavić. Predsjedniku je bilo drago kad sam pristao na to i organizirana je večera", rekao nam je Pukanić.

Gdje je to bilo i tko je sve bio na večeri?
- Na vili Weiss. Bili su predsjednik Mesić, Nino Pavić, Bodo Hombach, Srđan Kerim, njihov direktor za jugoistočnu Europu, te Budimir Lončar, predsjednikov savjetnik i bivši ministar vanjskih poslova Jugoslavije, i ja.

I što ste zaključili? Što sad možemo očekivati na medijskom tržištu, na relaciji Globus - Nacional?
- I dalje smo konkurencija, no to ne znači da se moramo klati po privatnoj liniji. I dalje ćemo se natjecati što se tiče sadržaja, ali na osobnoj razini ne vidim razloga za loše odnose...

Danijela Jozić, Business.hr, 13/4/2006


Ivo Pukanić je još jednom potvrdio informaciju ekskluzivno objavljenu na 45 lines WAZ vs. "Krone" via EPH, UPRH, NCL, koju sam nastavio produbljivati u postovima: Ivo Pukanić ne negira susret sa predstavnicima WAZ-a i EPH-a u Uredu Predsjednika RH, Otvoreno pismo predsjednici Sindikata novinara Hrvatske: Blog je ravnopravan ostalim medijima.

I sad vi recite da blog nije utjecajan medij, a da se Predsjednik Republike Stjepan Mesić na štetu ostalih izdavača ne miješa u medijske prilike u zemlji!


Post je objavljen 14.04.2006. u 00:49 sati.