Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/relaaax

Marketing

novi cd od H.I.M-a

Kada su ovi Finci u pitanju mislim da nikakav poseban uvod nije potreban jer ih se svi sjećamo još tamo negdje iz devedesetih kada su se prvi puta zavrtili na MTV-u s hitom "Join Me" i svojim drugim albumom - "Razorblade Romance" poharali ženskim srcima i pobrali slavu. Od onda su konstanta i na malim ekranima i na naslovnicama raznoraznih magazina (hm, pa barem je Ville Vallo jer ostatak benda nije baš vizualno pretjerano reprezentativan), a onaj mali rogati sladoled (tj, heartagram) postao je sinonim za 'love metal', žanr koji su sami HIM-ovci izumili.

"Dark Light" šesti je album slavnih HIM-ovaca (u slučaju da računate i njihov 'best of' iz 2004. godine pod nazivom "And Love Said No") i ni po čemu ne odskače od ostatka njihove diskografije (osim možda od njihovog prvijenca, koji ima malo manje soft melodijica nego ostali). Iste, balade i isti zvuk koji pamtite sa planetarno poznatog "Razorblade Romancea" provlači se i na cijelom "Dark Lightu".

Uvodna pjesma - "Vampire Heart", mogla bi biti idući hit, a aktualni je "Wings Of A Butterfly" (teško da vam je video spot mogao promaknuti). U svakom slučaju, pjesma mi je sasvim simpatična, ima zarazni i lako pamtljivi refren (kao zapravo i kompletni HIMov opus) i nakon dva preslušavanja najvjerovatnije će vam ostati u uhu.

Zapravo mi na ovom cijelom albumu ništa posebno nije oastalo u uhu jer ništa ne odskače od prosjeka, ni pozitivno, ni negativno. Niti "Dark Light" ne odskače od ostatka HIM-ove diskografije. Ako su vam Finci simpatični i volite ih s vremena na vrijeme zavrtiti u CD playeru, nabavite "Dark Light". Ako vam ne valjaju, s ovim albumom ih sigurno ne budete zavoljeli.

Ukratko, po meni je ovo dobra i pitka zabava, ali daleko da se može okititi riječima originalno ili remekdjelo. Ocjena albuma je trica, ne zato što imam nešto protiv HIM-a kao takvog, već zato što su po mojem mišljenju prosjek - prosječno dobar bend sa prosječno dobrim albumom.





Post je objavljen 13.04.2006. u 16:53 sati.