Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/darkspace

Marketing

In Flames objavio Come Clarity

BAND: In Flames
ALBUM: Come Clarity
GENRE: Melodic death metal
LABEL: Ferret Music
GODINA: 2006
TRAJANJE:
WEBSITE: www.inflames.com

TRACKLIST:
01. Take This Life
02. Leeches
03. Reflect The Storm
04. Dead End
05. Scream
06. Come Clarity
07. Mind Matters
08. Pacing Death's Trail
09. Crawl Through Knives
10. Versus Terminus
11. Our Infinite Struggle
12. Vanishing Light
13. Your Bedtime Story Is Scarin

INFLAMES

Come clarity zasigurno oznacava prekretnicu u stilu sviranja In flamesa, ali opet takvih glazbenih prevrtanja smo se do sada, barem kod In flamesa, navikli. Zlobnici bi mogli reci da su se decki iz Gothenburga okrenuli popularizaciji svoje glazbe vec kod albuma Reroute to remain, obogacivajuci svoju glazbu sa raznim semplovima i melodicnim djelovima koji su zadnijh godina postali karakteristicni za osebujan gothenburski stil, koji uz In flamese vjerno sprovode Dark Tranquillity i Soilwork. I upravo je Come clarity jako slican Soilworkovom Stabbing the drama albumu.

No da krenemo u detaljniju analizu samog albuma. Ukratko Come clarity je zesci i po meni bolji nego zadnja dva albuma. Neke zasluge u tome ima i Pele Henricsson, covjek koji je bio zaduzen za mix i mastering albuma i koji je zaduzen za drugaciji zvuk gitare i pozadinu zvuka od one uobicajene. Novost na ovom albumu je i pojavljivanje zenskog vokala u pjesmi Dead end, kojeg je i vise nego dobro odradila Lisa Miskovsky te pozadinski vokali u pjesmi Scream koje su uprilicili stanoviti Uppsala poker hc crew. Novi In flames je jako dobro prihvacen medju svojim fanovima, sto pokazuje cinjenica da je samo u SAD-u prodan u 23.985 kopija, a diljem svijeta je zasjeo na sve vaznije glazbene ljestvice.

Prvi spot koji su In flames izdali s novog albuma je Take this life, kojeg si mozete pogledati na njihovoj official stranici www.inflames.com . Zanimljivo je da su In flamesi prvotno htjeli novi album nazvati Crawl trough knives, po pjesmi br. 9 s istog albuma, ali su se na kraju ipak odlucili za naziv Come clarity. Ta pjesma je ujedno najmelodicnija i najlaganija pa mi nije bas jasno zasto su se za nju odlucili, kao svog predstavnika, jer su ostale pjesme na albumu puno zesce. Mozda me cak i iznenadila zestina novog albuma, ako uzmemo u obzir zadnja dva albuma, koji su razocarali sve poklonike In flamesa. Stoga je preporuka svima koji ga nisu poslusali, ne podcijenjujte In flames!

Na kraju treba reci, da nema sumnje u visoku kvalitetu produkcije u svakoj pjesmi, ali autor ovih redaka ujedno izrazava sumnju u live nastup, zbog mnogih semplova koji su obicno izostavljeni na koncertima, a vitalni su za sveukupan dojam pjesme. Najgore sto se moze dogoditi fanovima In flamesa je da dozive u Ljubljani novi The Tokyo Showdown, gdje su jasno bili vidljivi nedostatci kvalitete zvuka i glasovnih sposobnosti Andersa Fridena, kao pjevaca koji u kratkom vremenu transformira svoj clean vokal u death vokal.Preostaje nam samo nada da ce promocija Come claritya u Ljubljani, biti dostojna samog albuma, koji ce biti vecini slusatelja takvog stila glazbe, jako prihvatljiv.


Post je objavljen 13.04.2006. u 09:56 sati.