Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/brianwarner

Marketing



TABLETA KOJA ĆE TE OTUPJETI


"ČAK I STROJEVI VIDE DA SMO MRTVI"

Zajedno sa 14og Veljače (February 14th), Coma White je još jedan element koji se često pojavlja u Triptych-u o kojem se često raspravljalo i koji je skroz pogrešno interpretiran. U Mechanical Animals i The Triptych, Coma White je predstavljena kao djevojka, Mansonov ljubavni interes. Ali čak ta interpretacija djevojke je samo personifikacija metafore da Coma igra ulogu u filmu ovoga protagonista. Manson je izjavio da Coma nije doslovce djevojka nego personifikacija ideje o savršenstvu, neshvatljivo biće za kojim vječno čeznemo da ga dodirnemo ali nam je uvijek van dohvata. To je koncept koji je reprezentiran, možda kao djevojka, on je zamjenjiv sa svim onim što mi upotrebljavamo da se zadovoljimo i otupimo: droga, sex. vjera, televizija, idr. Baš te stvari koje upotrebljavamo da nas pokušaju dovesti bliže tom stanju savršenstva, da nas usreće, stvari u koje vjerujemo da će nas dovesti bliže "bogu", to nas oslobađa ali zapravo nas samo otupljuje, opija nas i čini nas sve više i više mehaničkima. Gdje da bi mogli funkcionirati i preživjeti "gorivo" je potrebno: injekcija u venu ili ušmrkavanje nekog praha; jebemo se da bi produbili svoje emocije; svlačimo se u javnosti ispred velikog platna na veliko neodobravanje drugih; i zamislili smo si da imamo veću moć koja nas čini boljima od svih ostalih ili bar želimo biti jedan "od the Beautiful People", da izgledaju kao ti, sve da bi se život činio dostojan za živjeti. Ali to zadovoljstvo učini nas robotima kojima treba samo još jedan "šut" kako bi mogli preživjeti. Mističari tvrde da orgazam tijekom seksa nije ništa više nego nekoliko kratkih i dosadnih sekundi u usporedbi kad bi se sjedinili bog i čovjek u jedno, ali bog nam je izvan dosega i "broj do kojega ne možemo nabrojati."("a number you cannot count to"). Tako da koristimo ove metode i štake kako bi pokušali dosegnuti to savršeno nedodirljivo biće ali umjesto toga udaljavamo se sve više i više jer te su stvari sintetičke i to nije prava već umjetna i prolazna sreća, i konstantna želja za njima nas čini sve više mašinama bez duše.

Ovo su oni koji su mehaničke životinje i ovo stanje nedodirljivog savršenstva je bijela koma.

Omega
"A SUN WITH NO PLANETS BURNING IN CIRCLES."


U Mechanical Animals i u Triptych-u Coma je Manson (ili ADAMOVA) potraga za ljubavi, njegov ideal, krhka i prekrasna, ono što on treba da bi preživjeo, potraga koja čini njegov život vrijedan živjeti. Svi imamo taj isti ideal, tražimo savršenog partnera, vjenčamo se i sve će biti kao i u bajci i živjet ćemo sretno do kraja života što je totalna suprotnost stvarnosti u kojoj ne možemo jedno drugo trpiti i razvodimo se nakog nekog vremena. Mechanical Animals je album s dvije strane.S jedne strane je nevin i osjetljiv dio Adama ili Mansona a druga strana je njegova javna osoba, nadrogirana rock zvijezda koja pjeva površne himne o drogi i seksu. ADAM je postao iskvaren i upečatljiv ponovo rođen kao Omega, i sam postaje mehanička životinja "In the end I became them". Druga strana, nevin i osjetljivi dio otkriva drugu dimenziju Omege, njegov vječni konflikt i potraga za Bijelom Komom. Baš ta njegova potraga za Bijelom Komom ga je i iskvarila i on se pretvoriu u Omegu, izabravši lakši i sintetički put, zamjenu za ono što je želio.
Crteži s albuma ilustriraju slike koje se dobiju pod utjecajem narkotika i skriveni citati koji se pojavljuju i predominiraju u Omegi kako bi ilustrirali taj vječni konflikt koji on ima sam sa sobom.

VIŠE NISAM ZNAO DALI JE BIJELA KOMA STVARNA ILI SAMO PRATEĆA POJAVA"

U ovoj potrazi, veliki i posljednji zaključak je: kad ADAM/Omega shvati što je postao, "one of them", mehanička životinja, "šupalj kao slovo O u riječi bog" ("as hollow as the 'O' in god,") ikona u gradu koji slavi mrtve zvijezde, prodaje svoju revoluciju i "reže svoje prste i zamjenjuje ih za novčanice"("cutting off his fingers trading them in for dollar bills."). Ali on isto shvaća da ovo stanje savršenstva je nedodirljivo biće koje ne postoji na ovom svijetu. Bijela Koma je "lutka depresije"("maniqueen of depression") baš kao na fotografiji od Man Ray , 'Suze,' koju ste vidjeli poslužila je kao inspriracija za sliku od Bijele Kome. Na slici nije prava žena već lutka, koja pomoću iluzije izgleda kao stvarnost, to je zadirkivanje i jedna velika laž.

"This was never my world
you took the angel away
I killed myself to make everybody pay"



Sada kada je shvatio što je postao, s osobom kojom je mislio da želi biti i osoba kakvom je on sam želio biti je rezultat potrage koja je trajala cijeli život, potrage za srećom, za idealom koji zapravo ni ne postoji, tada je shvatio da jedini način na koji će se spaciti je da uništi što je stvorio, njegovo životno djelo koje je bilo zasnovano na laži. Trenutak kada je Omega shvatio tko on je i što mora učiniti, to je: Crna Koma (Coma Black).


Post je objavljen 13.04.2006. u 09:50 sati.