Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/darkspace

Marketing

SYSTEM OF A DOWN

Image hosting by TinyPic
System of a down
System of a down je svakako jedna od najboljih rock-metal grupa današnjice…
Mnogi ih svrstavaju u različite kategorije-najčešće u heavy metal, ali oni to nisu.
Gitarist Daron Malakian smatra da su oni nastali utjecajem različitih grupa 70' i 80' godina…
Serj, Shavo i Daron su pohađali različite razrede privatne armenijske škole Alex Pilibos u predgrađu Los Feliz u Hollywoodu.
Iako su išli u istu školu, nisu se družili.
Daron je svirao gitaru u srednjoj školi, i upoznao sjajnog pjevača koji je tada bio još dječak. Zvao se Serj Tankian.
Osnovali su band Soil.
Nakon nekog vremena, Shavo Odadjian je postao menadžer, a zatim i gitarist.
1995.promijenili su ime Soil u System of a down.
Grupa je dobila ime prema pjesmi koju je Daron napisao, a zvala se Victims of a down.
Proslavili su se nastupima u najpoznatijim klubovima kao što su Roxy i Viper Room…
Bubnjar John Dolmayan se pridružio grupu 1997.godine…
Producent Rick Rubin (Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys, AC/DC) je prepoznao njihov talent i pomogao im da steknu ogromnu slavu koju su zadržali sljedećih 8 godina koliko nastupaju u punom sastavu.
Prvi put su se pojavili u Late Night Show-u koji vodi Conan O'Brien. I
zdali su mnogo singlova, tako da se Aerials prije Toxicityja pojavio u dva samostalna albuma koje je danas uz brojne druge (Demon, Nativity in Black), gotovo nemoguće naći.

ČLANOVI:
Daron Malakian:
Rođen je 18.7.1975. U Hollywoodu. Ne može se zanemariti činjenica da je Daron zaslužan za većinu uspjeha ove grupe. Napisao je većinu pjesma, pjeva 2.vokal i savršeno svira gitaru. Zanimljivo je da je proglašen 4.najboljim gitaristom u proteklih 5 godina, 8.u proteklih 10 godina, i 58.na svijetu… Uzmite u obzir činjenicu da se kroz povijest izmijenilo na desetke tisuća gitarista i tada možete shvatiti golemi uspjeh Malakiana.Svira Ibanez bariton gitaru koja je između basa i prave el.gitare. Gitaru je počeo svirati kada je imao 11 godina. Svirao je 8 h dnevno (!!!), i nikad nije pohađao tečaj sviranja gitare. Sve je naučio sam. Mrzio je školu-uvijek je bježao i izmišljao razloge da ne ide na nastavu. Nije išao na maturalnu zabavu, pojavio se samo u godišnjaku. Kad su ga profesori pitali što želi biti, rekao je-glazbenik. Nitko nije shvaćao zašto onda nije izabrao glazbeni umjesto prirode i drugih predmeta.Njegovi roditelji su umjetnici kao i on, i nema brata niti sestru. Vartan Malakian je oslikao Daronovu gitaru koja je na e-bayu prodana za nevjerojatnu sumu novca. Osim gitare, pjevanja, i pisanja, Daron odlično igra košarku, skuplja svijeće, perzijske sagove, instrumente i lubanje (!!!!). Pjesmu Old School Hollywood je napisao inspiriran košarkom. Zanimljivo je to da je pisao neka djela izvođena na Broadwayu.Danas živi u Glendale-u i ima, kakio kažu novinari, najljepšu i najluksuzniju kuću u tom dijelu grada, sa prekrasnim pogledom. Daronova kuća je uvijek uredna iako nema niti jednu sluškinju, vrtlara, ništa… Živi sam, zato što se prije 2 godine odselio od roditelja koji su mu cijelog života pružali podršku. Daron sam otvara vrata posjetiteljima, ide u trgovinu, sprema… Novinari su gaopisali kao ljubaznog čovjeka koji im je skuhao čaj i pokazao im kuću, čitao pima obožavatelja… Zanimljivo je i to što Daron čita SVA pisma koja mu šalju obožavatelji.Jednom je skočio sa pozornice uzdignute na 2 metra visine i slomio koljeno. On ne voli popularnost i kaže da ga živcira što stalno puštaju njihove pjesme na TV-u. Kaže da svoju glazbu stvara s ljubavlju i da je to Božji dar. Neke pjesme samo on može razumjeti i svaka ima svoje značenje. Darona ne živcira to što obožavatelji često prže njihove CD-e jer to često radi i sam. U studiju provodi 12 sati dnevno.Njegovi najdraži bendovi su Slayer, Metallica, The Who, Led Zeppelin, Pink Floyd, Beatles… Daron često svira na koncertima pjesme ''Thank you'' by:Led Zeppelin i ''Goodbye Blue Sky'' by Pink Floyd, ali kritičari i publika se slažu u jednom-on to izvodi mnogo bolje… Jednom je rekao da u životu ne bi mogao biti ništa drugo-samo glazbenik.Daron je tijekom svoje karijere često mijenjao stil, ali uvijek je ostao savršen izvođač. Ostale članove s.o.a.d.-a zove ''braćom''. Izjavio je da on ima toliko pjesama u glavi da može u nekoliko dana objaviti 5 samostalnih albuma.

Serj Tankian:
Rođen 21.8.1967. u Beirutu. Sada živi u Los Angelesu. On je izvrstan pjevač i piše poeziju. Njegova prva knjiga je ''Cool Gardens''. Napisao je i esej ''Understanding Oil''. Bori se za prava djece diljem svijeta, a u suradnji sa gitaristom koji se zove Tom Morello (Audioslave, Rage Against the Machine) je stvorio Axis of Justice-udrugu koja se bavi promicanjem ideja mladeži i djece. Serj je vegetarijanac. Ponekad se bavi dobrotvornim radom, i dijeli hranu beskućnicima po ulici…

Shavo Odadjian:
Basist s.o.a.d.-a rođen 22.4.1974. pod imenom Shavarsh. Kao dječak, provodio je vrijeme na skateboardu slušajući punk, rock i heavy metal. Njegove najdraže grupe su The Punk Angle, Dead Kennedys, Kiss, i Black Sabbath. Kada je bio dječak, bio je veoma religiozan i živio je sa djedom. Nakon njegove smrti, Shavo se prestaje moliti svaku večer kao što je to činio prije. Ima brata koji se zove Dave. Radio je u banci, zatim kao menadžer Soila. Voli gledati filmove, a najdraži glumac Christopher Walken.

John Dolmayan:
Bubnjar rođen u Lebanonu. Kada je imao 5 godina, skoro je poginuo kada mu je metak uletio u sobu dok je spavao. Nakon toga su se preselili u Toronto. Sada živi u Las Vegasu gdje je roditeljima kupio kuću. Kritičari kažu da se nikad ne smije i da izgleda kao član ruske mafije.

Post je objavljen 12.04.2006. u 12:28 sati.