Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/darkspace

Marketing

SOULFLY

Image hosting by TinyPic
Priča o Sepulturi počinje 1984. u malom brazilskom gradiću Belo Horizonte kada su se braća Cavalera, tada još samo tinejdžeri, odlučila poigrati s teškim zvukom i uspjeti u svijetu rastuće metal-scene.
Njihov prvi album koji je izdan na svjetsko tržište Beneath the Remains naprosto je oduševio kritičare. Sepultura (portugalski: grobnica) je postala vrlo tražena metal-atrakcija, a Andreas Kisser (gitara), Max Cavalera (gitara, vokal), Paulo Jr. (bas) i Igor Cavalera još uvijek ne znaju ni riječ engleskog.
Prvi preokret u njihovoj karijeri desio se snimanjem albuma Chaos AD, kada su eksperimentirali s industrial zvukom, a težinu su prebacili na socijalne teme te se nisu toliko bavili morbidnim aspektima ljudske svijesti. Nakon toga, uslijedio je album Roots, na kojem su kombinirali vlastiti teški zvuk s glazbenim utjecajima raznih latinoameričkih plemena. Max Cavalera napustio je bend nakon snimanja albuma Roots i osnovao bend Soulfly, dok je ostatak Sepulture regrutirao novog pjevača - Derricka Greena. S njim su izdali već dva albuma - Against 1998. i, nedavno izašli, Roorback s kojim će i gostovati u Tvornici, u Zagrebu.

Post je objavljen 12.04.2006. u 12:14 sati.