Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cartmann

Marketing

Invlation, Fed / Lavčević

Posjetitelji Cartmann Trader Cornera će primjetiti da sam osvježio blog nakon skoro 10 dana pauze, što je poprilično dugo s obzirom na prosječno trajanje pauze u vrijeme pisanja samo jednog bloga, a i ovdje ažuriram dosta rjeđe.

Razlog tome je (bila) moja odluka da polako započnem s povećanjem kvalitete bloga, što bi izravno značilo i smanjen kvantitet, jer vremena ne da nemam dovoljno, već ga imam drastično manje nego prije. A sve nakon toga što sam napravio reality check i zaključio da nema previše smisla prepričavati ono što jasno piše na svakom od 5-6 izuzetno poznatih svjetskih finance foruma kao što su Yahoo! Finance, CNN Money, Reuters, Google Finance, itd...jer onaj kojeg zanima tema o kojoj pišem je 99% već pogledao npr. Yahoo Finance i tamo pročitao da su cijene svih indexa i tako reći svih dionica pale zbog straha da će FED nastaviti s podizanjem kamata do daljnjeg nakon najnovijih ekonomskih pokazatelja, odnosno rasta cijena proizvoda, te rasta cijena nafte na $69 po barellu.

Ipak, kako stvari stoje, ako ne pišem o svačemu i/li bilo čemu, ne pišem uopće, pa se planiram vratiti na stari princip.

Brokerovu stranicu nisam otvarao par dana GOOG i dalje dobro stoji, vidim da je danas "polizao" $420 pa opet pao ispod $410, ali svakako ok, QQQQ je nešto posustao, ali je, afair, i dalje u pozitivi. Planirao sam iskoristiti ovaj pad, ili kako neki tvrde, zastoj u rastu cijene Googlea da dokupim još puteva (da puteva), kako bih što mirniji dočekao kvartalni financijski izvještaj planiran za 20.4 , a opcije expiriraju 21.4.

E, oni koji se pitaju zašto je spomenuta poznata građevinska tvrtka u naslovu ovog teksta mogu otići na www.cartmann.com i pročitati moje viđenje stanja u toj domaćoj kompaniji. Koga ne zanima - ne mora, da Darius ne bi rekao kako uz pomoć bloga snubljujem čitatelje na drugu domenu. ;))



Post je objavljen 12.04.2006. u 00:47 sati.