Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livnohbz

Marketing

Ivona Kaselj prerasla konkurenciju u BiH


Skijanje – Perspektivna Livanjka na otvorenom prvenstvu Herceg Bosne osvojila prvo mjesto
Ovdje nema kvalitetnih stručnjaka za pojedine discipline. S druge strane, za kvalitetno skijanje potrebni su dobri serviseri i cijeli tim ljudi.

Piše: DRAŽEN MAMIĆ


Livno – Iako samozatajan rad mlade livanjske skijašice Ivone Kaselj i njezinih trenera Igora Mandušića i Darka Jozića nije ostao nezamijećen. Naprotiv, unatoč brojnim teškoćama, Ivona je svojim rezultatima cijelu proteklu sezonu privlačila pozornost stručnjaka i ljubitelja skijanja, Učinila je to i na posljednjem ovosezonskom natjecanju, otvoreno prvenstvo Herceg Bosne na Blibinju, kada je u konkurenciji juniorki osvojila prvo mjesto. Veleslalomsku stazu prošla je brže od prvaka u muškoj konkurenciji.

Skijaški dragulj

Ta petnaestogodišnja učenica skojanja se bavi tek tri godine. Njezin napredak i usvajanje novih elemenata začuđujući su i prava šteta bila bi do kraja ne izbrusiti taj skijaški dragulj – kaže Mandušić.

Čini se da su za daljnji Ivonin napredak potrebne nekakve promjene.
Ona je u uvjetima kakvi vladaju u BiH dostigla svoj maksimum. Usudio bih se reći da je počela stagnirati kazao je Mandušić, dodavši da njezin talent i upornost jamče dobre rezultate.

„Ivonine vožnje zapele su za oči stručnjaka Skijaškog saveza Zagreb“

Razloga za to je puno. Prije svega, u BiH nema kvalitetnih stručnjaka za pojedine skijaške discipline. S druge strane, za kvalitetno skijanje potrebni su dobri serviseri i cijeli tim ljudi.
Tu je i dužina sezone, koja u BiH završava s topljenjem snijega.


Financijske mogućnosti

Rijetki su oni, uglavnom sarajevski klubovi, koji imaju financijske mogućnosti slati skijaše na glečer. No, i njihovi nastupi u jačoj konkurenciji upozoravaju na nedostatak stručnjaka, pogotovo u tehničkim disciplinama.
Ivonine vožnje zapele su za oči stručnjaka Skijaškog saveza Zagreb.
Upravo ovih dana njezin trener razgovara o mogućnostima treniranja s članovima toga saveza, u kojem su logistički uvjeti znatno bolji. Hoće li to značiti preseljenje u Zagreb ili pak ima mogućnosti za zajedničko treniranje, u ovom trenutku teško reći. Za sada je izvjesno da će Ivona postojeću sezonu treniranjem glečerima nastaviti sa skijašima ovog saveza.


Vrlo uspješna u FIS natjecanju

Svojim rezultatima u FIS natjecanjima ove sezone Ivona je, unatoč obiteljskoj tragediji i izostanku s triju utrka u konkurenciji znatno starijih i iskusnijih skijašica, došla do 90 bodova.






Post je objavljen 10.04.2006. u 10:51 sati.