Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livnohbz

Marketing

Milenijska fotografija: Poziv za pomoć u organizaciji

Prenosimo poziv potencijalnim sponzorima kojeg, ako ste u mogućnosti, predlažemo proslijedite na adrese Kuprešaka, prijatelja Kupresa i svih ljudi dobre volje za koje prosuđujete da bi mogli pripomoći organizatorima u realizaciji ovog projekta:


Poštovani,
Ovih dana pripremam snimanje milenijske fotografije “KOSCI NA KUPRESU” koju će napraviti naš poznati fotograf i snimatelj Šime Strikoman. Gospodin Šime Strikoman poznat je široj Hrvatskoj i svjetskoj javnosti po svojim radovima kao što su: ”Majke doilje na Jarunu”, ”Tisuću planinara na Dinari”, ”Svi Janjevci u Hrvatskoj”, ”Vatrogasci na Šibenskoj rivi” itd.

Gospodin Šime Strikoman bio je također i snimatelj dokumentarnog filma “Kupres boje mora”, kojeg smo zajedno radili 1992. u Baškoj Vodi, kad su Kuprešaci bili u izbjeglištvu.
Želja mi je okupiti što veći broj Kuprešaka i prijatelja Kupresa; negdje na Kupreškom polju krajem mjeseca lipnja 2006. godine. Treba samo zamisliti stotine kosaca u polju punom cvijeća (zelenkada), bojama kakve čovjek samo poželjeti može.
Ja sam uvjeren, da je Kupreški kosac najzaslužniji za opstojnost Kupresa i Kuprešaka. On bi svake godine ukosio dovoljno “piće”, tako da bi zajedno sa svojom obitelji i blagom preživjeli počesto duge i hladne zime, kakvih je nekada na našoj Visoravni bilo. Zahvaljujući tako Kupreškom koscu, ovom milenijskom fotografijom, ostavili bi neizbirsiv trag, kako kupreških kosaca tako naše kulture, vjere, ljubavi prema cijeloj našoj “Visoravni u cvatu”, kako je nazva i naslika Grabrijel Jurkić..
Kupres je već poznat po svom imenu i ljepoti, no ovom milenijskom fotografijom dali bismo mu i njegov vizualni identitet i efekat, kojim bi bili prepoznatljivi širom svijeta. Kao što je Alkar simbol Sinja i Cetinjske krajine, tako bi KOSAC postao simbol Kupresa i Kupreške visoravni. Uz snimanje milenijske fotografije želio bih snimiti i jedan kratki dokumentarni (promidžbeni) film o prirodnim ljepotama Kupresa, o samim koscima i ako Bog da, na zimu tu čarobnu idilu s postojećim skijaškim sadržajima i mogućnostima kojih Kupres ima u izobilju.
Dragi prijatelji, da bih ostvario ovu ideju, koja bi bila za dobrobit svim Kuprešacima i njihovim prijateljima, Vaša pomoć mi je stoga neophodna. Ovim vas pismom molim za sponzorstvo prema Vašim mogućnostima u ovom projektu. Ime vaše tvrtke biti će naravno poznato i objavljeno, te će te tako i vi biti jedan od onih koji Kupresu ostavlja neizbriziv trag, i tako uzvraćate za ljubav Boga Stvoritelja, koji nam pokloni takvu ljepotu.
Uvjeren, da će te naći vremena i pročitati ovo moje pismo, očekujem Vaš skori odgovor i mišljenje o ovoj mojoj ideji. Ukoliko niste u mogućnosti udovoljiti mojoj zamolbi i dalje imate moje poštovanje.
Na kraju vas srdačno pozdravljam i želim blagoslovljen i sretan Uskrs.

Miro Mioč
fax 00385 1 634 2595
mob 00385 99 634 8230
miro.mioc@hrt.hr

Sve novosti po ovom predmetu objavljujemo i na posebnoj stranici www.kupres365.com/kosci


Izvor: Kupres365.com 07.04.2006.
Autor: Miro Mioč, producent






Post je objavljen 10.04.2006. u 09:28 sati.