Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sonoveritas

Marketing

Nuklearni napad na Iran?

Nedjelja, 09 04 2006
Kao što se kukolj sabire i ognjem sažiže, tako će biti na svršetku svijeta. (Matej 13:40)

Busheva vlada planira koristiti nuklearno oružje protiv Irana kako bi spriječila Teheran da proizvede svoje nuklearno oružje. Do te je informacije došao Seymour Hersh, novinar koji je otkrio i skandal s zlostavljanjem zarobljenika u logoru Abu Ghraib. Kako je objavio u magazinu New Yorker, neki američki vojni čelnici uzalud su nagovarali Bijelu kuću da odustane od uključivanja nuklearnog oružja u ratne planove po pitanju Irana.
Hersh tvrdi da jedan od ratnih planova uključuje korištenje nuklearnog oružja za razaranje bunkera protiv iranskih podzemnih nuklearnih postrojenja. Bush je pritom prilično motiviran za napad na iranskog vođu Mahmouda Ahmedinejada, kojeg zove "novim Hitlerom".

preuzeto sa: krscanstvo.net

Ako je ovo što je gore napisano istina, a sudeći prema dosadašnjoj američkoj praksi vrlo vjerojatno jeste; može li mi netko ukazati an razliku u pravu na posjedovanje nuklearnog oružja (NO).
Očito je da Ameri smiju imati (i imaju) NO, ako ga još i koriste; zašto to ne daju i drugima. Smatraju li se posebnima? Po općem znanju su daleko iza Europljana, osobio npr. iza nas.
Zar misle da bi drugi mogli nerazumno upotrijebiti to oružje?
Jel' njihov način opravdan?

Žalim Amerikance. Nadam se da će drugi puta razmisiti koga biraju za predsjednika (iako nemaju oni što razmišljati. Ovaj je oba puta "ukrao" izbore.


Post je objavljen 10.04.2006. u 00:20 sati.