Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nully

Marketing

ŽIVOT POSLIJE ŽIVOTA (premješteno sa starog bloga)

opis slike
Život poslije života poznata je knjiga o predsmrtnim doživljajima koju je napisao R. Moody. Moody je inspiraciju dobio od prijatelja G. Ritchia koji mu je ispričao ovu priču:
Godine 1943. George Ritchie je dobio upalu pluća. Jedne se noći probudio u jednoj vojnoj bolnici. Iskočio je iz kreveta, osjećajući se potpuno zdravo i potražio odjeću. Kad je nije uspio naći okrenuo se prema krevetu i na svoj užas ugledao sebe kako leži u njemu. Istrčao je iz sobe i obratio se naredniku u hodniku, no ovaj ga uopće nije primijetio. Uskoro se našao izvan bolnice, gibajući se nevjerojatnom brzinom, kao da leti. Zaključio je da je nevidljiv jer se prolaznici na cesti uopće nisu obazirali na njega. Vratio se u bolnicu i kad je ušao u svoju sobu njegovo tijelo na krevetu bilo je pokriveno plahtom. Soba se najednom ispunila blistavim svijetlom. A pred njim je prošao njegov čitav život- svi događaji, misli, razgovori… Onda se odjednom opet našao u svojem tijelu i lagano se pomaknuo na zaprepaštenje liječnika koji je upravo potpisivao smrtovnicu. George je bio mrtav punih 9 minuta.
Postoji još mnogo takvih sličnih doživljaja i njihovih opisa, među kojima su i Platonov zapis o vojniku Eru kojeg su proglasili mrtvim, ali se on prije nego su ga bacili na lomaču vratio u život i doživljaj Ernesta Hemingwaya kada je bio ranjen na bojnom polju. Oboje su pričali priču sličnu Georgovoj.
I sad si vi mislite…



Post je objavljen 08.04.2006. u 22:56 sati.