Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anderlon

Marketing

Da, doista, pitam se

Komentar dolje: Pitas li ti sebe otkud tolika negativna energija prema blog.hr? Od svih korisnika?

Dakle, pitam se i ajde da vidimo što bi to moglo biti. Prvi razlog je vjerojatno tehničke prirode, zbog svih padova servera, nedostatka opcija ili previše opcija, činjenice da nemamo adekvatnu help službu... To je savršeno razumljivo. Bar što se tiče servera stvari su sada bolje.

Ako je problem u naslovnici koja se nemarno uređuje, prihvaćam u potpunosti. Ali treba imati naumu da je Blog.hr servis kojem je prije svega cilj dati uslugu bloga, tj. omogućiti korisnicima da na jednoj pristojnoj adresi kreiraju svoj blog. To što mi radimo ili ne radimo na naslovnici je možda loše korištenje jedne mogućnosti koju smo sami uveli i koja inače nije praksa kod drugih blog servisa, a ideja je bila pomoći marketingu kvalitetnijih blogera. Može bit da trenutna naslovnica akcentiranjem pojedinih tema više šteti imidžu Bloga nego koristi blogerima. Moj je previd da to nikad nisam držao kao ozbiljan problem, jer je prva stvar imati uslugu, to je suština, a naslovnica je opcionalna. Ležeran pristup naslovnici proizlazi i iz uvjerenja, a sad slijedi nešto totalno bahato, da taj problem možemo u vrlo kratkom roku riješiti i pretvoriti naslovnicu u nezaobilazno cool mjesto. To će se neminovno desiti prije ili kasnije, ali dosad to nije bio prioritet. U odnosu na tehničke probleme to je šala. Ne vjerujete, ali nema veze.

Inače, i dalje ostaje otvorena ponuda svim kvalitetnim autorima da sudjeluju u kreiranju naslovnice. Tako da svi oni koji gunđaju imaju priliku da se sami iskažu.

Migracija nekih ambicioznijih blogera na vlastite domene je sasvim normalna i zdrava stvar i ne bih to nužno povezao sa problemima Bloga. Pa i ja odavno imam znatno jaču i ozbiljniju domenu (anderlon.com, mada nisam ni ozbiljan ni ambiciozan ni tamo, kao ni ovdje). Ne samo da nemamo ništa protiv odlaska na zasebnu domenu već ćemo to podržati u okviru samog Bloga. Pri tom ćemo nastojati sačuvati ono što blogerima odlazak na novu domenu neminovno donosi - gubitak tješnje povezanosti sa zajednicom koja ih poznaje.

Ako postoje neki drugi problemi izuzev tehničkih i naslovnice, molim vas da ih raspravimo.

Post je objavljen 08.04.2006. u 12:29 sati.