Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/loris1986

Marketing

Dinamo-Varteks 2:1

U subutu, 8.4. 2006 u 20.15 (tv prijenos) je na rasporedu utakmica 26. kola Prve hrvatske nogometne lige. Nakon tri uzastopna gubitka bodova na nama je red da gromoglasnim navijanjem ponesemo Dinamo do nove pobjede. Zato svi, koji ćete u subutu pohodit sjever, imajte u mislima da dolazite na navijačku tribinu, pa je tako "poželjno" da navijate cijelu tekmu! Pod navijati se smatra glasno pjevanje ilitiga urlanje, kako bi rekao jedan naš pripadnik, niste došli pjevat curama pod prozor . Kome smetaju zastave, pirotehnika, itd, tko želi u miru gledat tekmu, ne zeli navijat, istok i zapad su isto otvoreni. I još jedan mali podsjetnik, akcija zamijena kroasan šalova još uvijek traje zato navali narode.

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket





ZAGREB - Dva trenutka nadahnuća Eduarda da Silve bila su dovoljna da sinoć vrate Dinamo na pobjednički kolosijek. “Modri” su pobjedom protiv Varteksa zadržali Rijeku na pristojnoj udaljenosti i ugasili “crvenu lampicu” koja se upalila nakon razočaravajućih partija protiv Rijeke i Osijeka.

Kužeova momčad, istini za volju, ovom prilikom nije briljirala, niti je stvarala prilike filmskom brzinom, kao što je to bio slučaj prošle nedjelje u Gradskom vrtu, no ipak je zasluženo uknjižila važne bodove. Varteks se u Maksimiru predstavio kao razigrana i poletna ekipa sklona kombinatorici i lepršavom nogometu, no i prilično sterilna u završnici.

U otvaranju utakmice najljepšu priliku za domaćina propustio je Ćorluka, tukavši glavom tik pored vratnice nakon Buljatova ubačaja. Na drugoj strani Pokrivač je dva puta u obećavajuće situacije povratnim loptama gurao Benka i Šafarića, no oni su početnički tukli s distance od 16 metara. Sredinom prve dionice “modri” su atraktivnom akcijom Bulata i Ettoa došli do svoje najljepše prilike. Etto je savršenim centaršutom pronašao Chaga koji je sa samo pet metara loptu poslao nebu pod oblake. U sljedećem napadu neprimjetni Anderson je pobjegao čuvaru i prebacio istrčalog Koprića pogodivši mrežu, ali je pogodak poništen zbog navodnog zaleđa.

Do vodstva su domaćini došli u 38. minuti na pomalo bizaran način. Na Modrićevu ubačenu loptu s lijevog boka krenuli su vratar Koprić i Eduardo. Dinamov napadač je krenuo rukom prema lopti pa je u posljednji trenutak povukao zbunivši golmana koji je nakon toga Eduardu servirao loptu da je neometano iz neposredne blizine pospremi u mrežu. Gosti su istog trena opkolili suca signalizirajući igru rukom, ali isposlovali su samo seriju žutih kartona...

Početak nastavka lijepom suradnjom obilježili su Junior - zamijenio indisponiranog Andersona i ostavio dobar dojam - te Eduardo koji je sa desetak metara tukao povrh grede.

U 57. minuti napokon je na sceni i samozatajni Modrić. Idealnom loptom u priliku je lansirao Juniora, no njegov udarac iz blizine Koprić je uspješno neutralizirao. Od 60. minute Varteks se nametnuo kao ambicioznija momčad i počeo je ozbiljnije prijetiti Ivanu Turini. Međutim, u jeku dominacije “krojači” su primili drugi pogodak i kapitulirali. Dogodilo se to u 73. minuti nakon što je Eduardo manirom iskusnog rutinera u kaznenom prostoru sklonio loptu Lučiću i zatim pričekao da ga ovaj klizajućim startom sruši na travnjak. Sudac Batinić opravdano je pokazao na bijelu točku, a Eduardo pogodio mrežu i preskočio na ljestvici strijelaca Ivana Bošnjaka koji je sinoćnju utakmicu propustio zbog upale grla.

Varteks se nije mirio s porazom i nastavio je jurišati prema Turini. Tako je Benko u 75. minuti na asistenciju Karduma uzdrmao vratnicu, da bi sam Kardum u posljednjim sekundama predivnim udarcem pogodio rašlje vratara Turine za konačnih 2-1. Dinamo se u završnici izložio nepotrebnom stresu, utakmicu su Chago i Junior mogli i prije prelomiti, ali su zapucali nevjerojatne prilike...

Post je objavljen 08.04.2006. u 10:23 sati.