Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flop

Marketing

Sarajevo calling

Nedavno sam bio u Sarajevu. Unatoč bogatom gastronomskom programu (ćevapčići, dvije desetke - kod Tarika i u Željo 2 (pojeo još i jednu sudžukicu i dodatnu porciju luka)), najviše me se dojmila rijeka Bosna koja protječe kroz dobar dio Beiha kojim sam putovao.

Plastika. Nevjerojatno je koliko ima plastičnih vrećica uz okoliš pokraj te rijeke. O čemu pišem, najbolje svjedoči fotografija (snimljena ovim).


Kilometri i kilometri kojima rijeka teče uz cestu izgledaju ovako. Ni ćevapčići s kajmakom nisu mi mogli resetirali prizore koji su se do Sarajeva samo gomilali. Dan su obilježile dvije rijeke, spomenuta Bosna i Miljacka.

Uz rijeku Miljacku, koja protječe kroz Sarajevo, nalazi se iranska ambasada. Morao sam zabilježiti taj trenutak. Čuli smo kako netko zviždi, no nismo se obazirali. Nakon nekoliko ''klikova'' okrenuli smo se prema čuvaru koji je sjedio u kućici i kroz mali prozor zviždao i mahao nam da se ne smije fotografirati.

Kupio sam Maratonce usred Baščaršije za 4 marke, 3 kune i 10 feninga. Iako je murja par dana prije pročešljala i zaplijenila veće piratske količine Grbavice, osam maraka rješava i taj problem.

Na Baščaršiji se prodaju i nargile čija se cijena kreće od 70 do 140 maraka. Većina ih je jednocijevki, dok je za društvance najbolja dvocijevka (koju ćete se morati potruditi pronaći jer ih, jednostavno, nema).


Post je objavljen 07.04.2006. u 22:34 sati.