Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zmajstrasni

Marketing

Hrvatska Farsa

Naša politička scena dosegnula je svoj vrhunac ovaj tjedan. Toliko apsurdnih izjava i grotesknih situacija nije bilo još od ministarovanja gospodina Hebranga. Vladimir Šeks, Glavaš, onaj glasnogovornik vlade, Picula, Sanader, Račan, ona ženska koja je izgubila utrku za Mesićevu fotelju.......Za njih smo oduvijek znali da nisu pošteni, da nisu kompetentni da ne znaju složiti jednu suvislu rečenicu na materinjem jeziku a kamo li na nekom od svjetskih ali usprkos tome mi ih i dalje podržavamo. Postavili smo ih na vlast i tamo ih svojom šutnjom i indiferentnišću i održavamo. Oni na veliko iskorištavaju našu strpljivost, koja izgleda, u našem mentalitetu nema granica. Da barem imamo volju naroda kao Francuzi pa da jednom skrojimo svoju sudbinu kako treba a ne da stvaramo državu metodom pokušaja i promašaja.
.
Kažu političari problem je kad otac (ili u manjem postotku, majka) ne plaća alimentaciju, kažu nije moguće natjerati njega ili nju da poštuju sudsku odluku, stvaraju oko toga predizborni pamflet. Zapitajmo se zapravo kakav je to problem, da li on stvarno postoji ? Ako povučemo paralelu između načina na koji banka kao pravna osoba naplaćuje dugove i njezinih dužnika, vidjet ćemo da problema nema. Zakoni o naplati duga postoje, implementirani su i koriste se a nama poluobrazovani političari muljaju oči kako bi u ključnom trenutku (tjedan prije izbora) taj nepostojeći problem trijumfalno riješili. Kako jadno i nadasve bijedno; ne zbog njih, političara, nego zbog nas koji živimo kao ovce u ovoj banana državi.
..
Gledajući i čitajući dnevnu štampu te net-portale, shvatio sam da više ne mogu razaznati normalne vijesti vrijedne čitanja od međupolitičkog smeća. Sanader je izjavio da je Račan ljen, Račan je izjavio da je Sanader peder ....... Mislim stvarno koga to zanima. Ako nemaju šta pametno reći trebali bi zavezati guzicu i ne prditi uzalud. Možda negdje sjesti zajedno i riješiti problem nezaposlenosti i vanjskog duga a ne naprimjer; na silu izdavati građevinske dozvole za izgradnju novih crkava na zelenim površinama namjenjenim djeci. Kao da nemamo dovoljno starih, vjera u Hrvata nikad nije bila jača. Žalosna je jedino činjenica da je vjera jedino što Hrvati imaju, sve ostalo je otišlo u privatizaciji. Ko' vas jebe kad ste glupi.
...
Treba nam netko novi, treba nam netko svjež. Netko tko neće lagati ljudima i govoriti da je sve u redu sa državom kad i mongoloidne vjeverice vide da nije.
A nebi bilo od goreg i da se narod digne na noge......


Post je objavljen 07.04.2006. u 21:27 sati.