Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livnohbz

Marketing

Županijska bolnica nije potpisala ugovor o financiranju


Ravnatelj županijske bolnice „Fra Mihovil Sučić“ u Livnu Stipo Pavić izjavio je da ova zdravstvena ustanova još nije potpisala ugovor o financiranju za 2006. sa Zavodom zdravstvenog osiguranja Hercegbosanske ľupanije, jer iznos predloľenih sredstva nije dostatan za normalno funkcioniranje bolnice.
Prema njegovim riječima, prijedlogom ugovora predviđeno je da se županijskog bolnici osiguraju sredstva u iznosu od 4,936.000 maraka, što je za oko dva milijuna manje u odnosu na prošlu godinu, radi čega je Upravno viječe bolnice zauzelo stav da se takav ugovor ne potpisuje.

Zaključeno je i da se obave dodatni razgovori s čelnicima županjskog zavoda zdravstvenog osiguranja kako bi se pokušalo doći do iznos koji bi bilo pribliľan uslugama koje bolnica pruľa osiguranicima te ustanove.

čelni čovjek županijske bolnice objasnio je da je ta zdravstvena ustanova u prvih šest mjeseci 2005. za financiranje zdravstvenih usluga potrošila 3,655.000 maraka, što znači da je za godinu dana potrebno osigurati oko 7,2 milijuna maraka, radi čega prijedlog Zavoda zdravstvenog osiguranja nije prihvatljiv.

(NINA) nv


Post je objavljen 07.04.2006. u 14:39 sati.