Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marijanmalcevic

Marketing

Mallorca (nije samo Palma)

Nakon (pre)dugog odmora od putovanja, zbog opravdanog razloga proširenja familije, nastavljam s putopisanjem. Destination: Mallorca.

Mallorca je jedan od Balearskih otoka desno od Španjolske, a ostali su Ibiza, Menorca i Formentera. Mallorca je najveći od njih, a na njoj živi oko 800 iljada stanovnika, od toga pola u glavnom gradu Palmi.

zastava Mallorce

Do tamo sam doletio preko Beča s čarterom, pa se nisam morao, kak to obično biva, zajebavat s još jednim presjedanjem u Barci.
Odmah po izlasku s erodroma pogled mog fotića privukle su brojne vjetrenjače. Hm, pa gdje sam? U Niskozemskoj? U Nigdjezemskoj? Ma jok, na Mallorci sam. Tamo skoro svaka hacijenda ima svoju vjetrenjaču.

vjetrenjače

Mallorca je već odavno postao sinonim za masovni turizam, kao uostalom pola španjolske obale. Otok je zapravo njemačka kolonija, a bezbrojni apartmani prijeteći upozoravaju kakav turizam ne želimo na svojoj Rvackoj obali.
Osim masovnog turizma, razvijen je i elitni turizam, tu je pun kurac golf igrališta i luksuznih skupih hotela. E, to me već više privlači.
Međutim, ono zbog čega ću uvijek vrlo rado ponovo doći na Mallorcu su brojni mali gradići i sela raštrkani po cijelom otoku, a posebno po brdima na sjeverno-zapadnoj strani. Svi znaju za Palmu, ali Mallorca nije samo Palma, to su i Petra, Deia, Calvia, Andratx, Inca, Lluc, Soller, Valldemossa i bezbroj drugih malih mjesta.

brdske ceste za uživanciju

Ipak, najviše me od svega oduševljavaju ceste. Jao, koja uživancija, danima bi se mogel vozit po majorkanskim brdskim cestama. Koliko sam lud za takvom vožnjom, dokazuje što sam umjesto wellness programa, kojem se podvrgla moja grupa, izabrao ganjavelu po šumama i gorama.

pejzaž

Puno sam se vozio, pa nisam puno slikao kao inače. Ipak sam posnimio najvažniju stvar koju valja vidjet u Palmi. To je katedrala...

katedrala

Ima još nekih zanimljivih zgrada za one koji vole povijesnu arhitekturu...

nekakva stara crkva

Ima u Palmi i lijepa marina s puno 'mići brodići'...

marina

Može se hodat, vozit s autićem, ili ko pravi turist na konjskoj zapregi ili na otvorenom doubledeckeru...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

A gđe ima još slika? A nema još puno, ali evo linka na slikovnicu.


Post je objavljen 07.04.2006. u 14:38 sati.