Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matallica

Marketing

James Hetfield - biografija

Image Hosted by ImageShack.us
James Alan Hetfield
rođ. 3. kolovoza 1963
mjesto Los Angeles,Ca
oženjen,3 djece
spec. glasni, tvrdi vokali

James Hetfield je glas, pored ostalih stvari u Metallicinim pjesmama ali nije uvijek bilo tako planirano... U ranim danima Metallica je pokušala par različitih vokalno-gitarnih kombinacija. Neki od tih eksperimenata je uključivao dodavanje još jedne gitare ili da postoji glavni Dave Mustaine koji je svirao solo gitaru. John Bush iz Armored Saint-a je čak bio pozvan da pjeva za grupu jednom prilikom.

Hetfield je rođen od oca kamiondzije i majke operske pjevaljke, 03. kolovoza 1963. u LA-u. Njegova porodična vjerna ubeđenja su dosta često spominjana kao korijen u njegovim pjesmama - izmučene duše. Počeo je da se bavi muzikom u 9-toj godini kada je uzimao sate klavira, zatim lupao i bratovljev bubanj i napokon gitaru.

Sa svojom gitarom u ruci, James je uspio postati rok zvjezdom sa njegovom prvom grupom - Obsession. Grupa je sačinjavala braću Veloz na basu i bubnjevima i Jim Arnold na gitari. Par prijatelja Ron Mcgovney i Dave Marrs su se priključili na njihovim proputovanjima, što je značilo sjedeti u potkrovlju Veloz garaže i kontrolirati reflektore. Kada se obsession raspala, Marrs, James i Mcgovney - trio je nastavio zajedno.

Phantom Lord je bila Jamesova druga grupa. Kada su se preselili u Brea, James je pohađao Brea Olinda srednju školu i tamo upoznao bubnjara Jim Mulligana. Njih dvojica su se sretali za vrijeme ručka sa još nekim gitaristom ali su ga uskoro uplašili sa svojim glasnim i teškim zvucima. Hugh Tanner je bio otkriven noseći dio leteće V gitare u školu. Kratko poslije toga Phantom Lord se rodio. Sa Hughom na gitari i Maliganom - bubnjarem, James je pjevao i svirao gitaru. Grupa je prošla kroz nekoliko bas gitarista dok nisu diplomirali kada se James vratio u Downey.




U Downey-u se James uselio u kuću Ron Mcgovnijevih roditelja koja je bila u planu rušenja zbog proširenja željezničke stanice. Ova kuća je bila perfektna za Jamesa i Rona da drže probe. James je nagovarao Rona da uzme časove basa, obećavajući da će ga naučiti.

Ron se priključio grupi, Phantom više nije postojao sada je to bio Leather Charm.

Jamesova - treća grupa Leather Charm je formirana od članova iz Phantoma sa izuzetkom da je James samo pjevao a nije svirao gitaru, a Ron je bio priključen grupi da svira bas. Sa Hugh Tannerom i Jim Mulliganom ostatkom članova iz Phantoma.

Tanner je prvi napustio grupu, pa su ga zamjenili sa Troy Jamesom. I tada je Mulligan napustio grupu da ode u progresivni brzinski bend.
Bez bubnjara grupa je bila primorana da se raspadne. Mulliganov odlazak je primorao Jamesa da traži novog bubnjara kada je Hugh Tanner upoznao Jamesa sa Lars Ulrichom.

Leather Charmov raspad, kroz Jim Mulliganov odlazak, doveo je Jamesa i Larsa zajedno i osnuju Metallicu!

Od samog početka je bio glavni pisac Metallicu za muziku i stihove. Kada nije pisao, pjevao ili svirao, James je volio loviti i baviti se različitim sportovima. Nedavno se počeo baviti snowbordom jer se prestao baviti skejtbordom posle brojnih nesreća



Post je objavljen 06.04.2006. u 14:20 sati.