Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

zahuktala CineLink produkcija

Jučer sam naišao na vijest na HINI, o kako sam i u naslovu istaknuo, zahuktaloj produkciji kuće koja je pod g. Purivatrom iznikla iz Sarajevofilmfestivala. Izlišno je bilo što dodavati tako da prenašam u cijelosti vijest, koja je pogodna i za naš film jer jedan od tri spomenuta projekta i novi film Ognjena Sviličića.
Dakle ...

Snimanje hrvatsko-njemačkog filma 'Armin', kojega režira hrvatski redatelj Ognjen Sviličić, počelo je zajedno s još tri filmska projekta koji se realiziraju u okviru projekta CineLink Sarajevo Film Festivala (SFF), objavila je u utorak uprava SFF-a u Sarajevu.


CineLink projekt utemeljen je kako bi potaknuo filmsku produkciju u regiji, a novi Sviličićev film koji je po toj osnovi dobio financijsku potporu drama je o ocu i sinu, čija se radnja događa u BiH i Hrvatskoj.

Naslovne uloge u tom filmu tumače Emir Hadžihafizbegović i dječak Armin Omerović.

Novi dugometražni film pod nazivom 'Jemin', u okviru istog projekta, snima i bosanskohercegovački redatelj Srđan Vuletić, a u ovom slučaju riječ je o koprodukciji u kojoj uz Hrvatsku sudjeluju i BiH, Njemačka, Srbija te Velika Britanija.

Prošlog tjedna počelo je i snimanje filma 'Estrelita', slovenskog slovenskog redatelja Metoda Pevca.

Uskoro će uslijediti i početak snimanja dječjeg filma 'Tea', redateljice Hanne Slak te filma 'Ja sam iz Titovog Velesa', Teone Mitevske.



Post je objavljen 07.04.2006. u 11:00 sati.