Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livnohbz

Marketing

Prvotravanjska šala iz Duvna


Prvog travnja mnogi portali objavili su pokoji lažni i šokantan tekst nastojeći da posjetitelji nasjednu na podvalu. Prenosimo zanimljiv prvotravanjski tekst sa www.tomislavcity.com.
Ante Jelavić se pokajao i predao!

Kada su ga najmanje očekivali, pred sudom u Sarajevu pojavio se Ante Jelavić, ratni logističar HVO, bivši predsjednik HDZ B i H i bivši član Predsjedništva B i H.

Nakon nepravomoćne presude od 10 godina zatvora Jelavić je pobjegao u Split i živio u jednom od svojih luksuznih stanova.
-Proradila mi je savjest i više nisam mogao mirno spavati kada sam vidio prosvjede članova HVIDR-e Herceg-Bosne i shvatio u kakvom siromaštvu žive oni koji su četiri godine bili na prvoj crti bojišta. Odlučio sam prodati svu svoju imovinu kupljenu novcem koji je bio namijenjen tim ljudima, i vratiti im ono što im pripada. Pozivam i sve one koji su se obogatili na lopovluku i kriminalu da učine isto.

To se odnosi u prvom redu na sve one kojima sam dijelio novac i kredite, stanove i automobile bez ikakvog zakona i pravila. Bilo je takvo vrijeme, mi smo mislili da će naša matična država RH nastaviti s dijeljenjem novca i da će doteći svima. Zato sam prve milijune maraka dao sebi i svojoj družini, svojim suborcima s vatrene linije- od skloništa do fotelje i natrag! Vjerujem da će poslušati ovaj moj poziv i svi vozači i dostavljači koji su prevozili jugo dinare iz Republike Hrvatske početkom rata i za njih ovdje kupili marke, da ih sada izvade iz trapove, garaža, čarapa i jastuka i podijele braniteljima.

Oni koji su taj novac investirali neka svu dobit podijele s istinskim ratnim stradalnicima. Tako ćemo usrećiti svoj narod, umiriti svoju savjest, olakšati dušu i oslobođeni od grijeha dočekati najveći kršćanski blagdan. Hoće li nas i sud osloboditi krivnje, manje je važno, važno je da nam oprosti narod- izjavio je, između ostaloga, Ante Jelavić s pokajničkim suzama u očima.


Čim je to dojavljeno aktualnom predsjedniku HDZ Draganu Čoviću, a koji se u petak, 31. ožujka nalazio na Kongresu Europske pučke stranke u Rimu, rame uz rame sa Sanaderom, pozdravio je Jelavićev čin i izjavio da će se i on odazvati pozivu, ali će novac dati nezaposlenima i onima koji su u privatizaciji istjerani s radnih mjesta. Čovićev glasnogovornik je kazao kako njegov šef predlaže da se akcija čišćenja savjesti vodi pod sloganom «Vraćaj koke što si pozobala». E, sve to nije moglo proći bez legendarnog Roleta, koji je preko noći izmijenio svoj čuveni slogan.
-Odazvat ću se pozivu svoga kompanjona Jelavića, ali neka se akcija odvija pod parolom»Ko je jamio, samo je zajmio , a došlo je vrijeme vraćanja»-izjavio je narodni čovjek Role.
Tijekom današnjeg dana stižu SMS poruke podrške hrabrom i nadasve poštenom činu Ante Jelavića, od znanih i neznanih branitelja, koji su najavili prekid prosvjeda. I mi upućujemo podršku Jelaviću i družini uz poruku:»Čist obraz je najveće bogatstvo»!


( Agencija BHDZ TRESS)


DATUM OBJAVE: 1.TRAVANJ ILI 1. APRILILILILI…

www.tomislavcity.com




Post je objavljen 05.04.2006. u 20:25 sati.