Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livnohbz

Marketing

SDA Livna se buni...



Image Hosted by ImageShack.us
Općinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Livno smatra da bi davanje suglasnosti na Pravilnik o unutarnjoj organizaciji jedinstvenog općinskog tijela uprave bilo legalizirano postojeće stanje ...i još više pogoršana nacionalna struktura zaposlenih u općinskim tijelima.

Kako ističu iz te stranke, to bi se dogodilo jer bi broj Bošnjaka koji nakon ratnih događanja iznosi 10 posto, pao ispod pet post, iako je njihov postotak u općini od 17 do 20 posto.

U reagiranju u povodu najave sjednice Općinskog vijeća na čijem bi se dnevnom redu našlo davanje suglasnosti na spomenuti Pravilnik, Općinski odbor SDA Livno naglašava kako bi u slučaju njegova usvajanja bio legaliziran diskriminirajući odnos prema Bošnjacima, jer bi od ukupno 35 državnih službenika u općinskoj administraciji njih 34 bili Hrvati, a samo jedan Bošnjak.

Općinski odbor SDA Livno stoga traži od predsjedavajućeg Općinskog vijeća i vijećnika te stranke da se predložena točka skine s dnevnog reda, a predloženi pravilnik vrati u redovitu proceduru u formi nacrta kako bi se prije usvajanja obavile kvalitetna rasprava.

U protivnom, navodi se u priopćenju, ta stranka zahtijeva od Kluba vijećnika SDA i predsjedavajućeg Općinskog vijeća da se povuku iz rada tog vijeća i svih drugih radnih tijela dok ne dobiju jamstva da će novim pravilnikom biti ispoštovana nacionalna struktura zaposlenih, te da se novim rješenjem broj Bošnjaka u općinskim tijelima uprave neće smanjiti iz razloga što je taj broj i sad diskriminirajući.

(NINA) nv



Post je objavljen 05.04.2006. u 20:12 sati.